HMD bouwt met een nieuw experience centre aan zijn toekomst als leverancier voor IT-diensten.

Advertentie

HMD Global neemt de activa van Valona Labs in Tampere (Finland) over, een specialist in mobiele-, bedrijfs- en cybersecuritysoftware. De overname vormt de basis van een gloednieuw Centre of Excellence voor onderzoek en ontwikkeling. Het Centre of Excellence specialiseert zich in software, beveiliging en diensten. Zo voegt HMD Global naast hardware nu ook diensten toe aan zijn portfolio.

‘We werken al geruime tijd nauw samen met HMD Global en ik ben verheugd om onze samenwerking te blijven versterken. Met dit nieuwe Centre of Excellence smeden we het ijzer terwijl het heet is. Tijdens de wereldwijde pandemie zijn er steeds meer cybersecurity-incidenten geweest, wat betekent dat er geen beter moment is om onze inspanningen op het gebied van mobiele beveiliging te vergroten,’ vertelt Ari Heikkinen, de nieuwe Senior Director Security and Enterprise Solutions bij HMD Global.

HMD Connect

In maart van dit jaar lanceerde HMD Global zijn wereldwijde dataroamingdienst HMD Connect, waarmee gebruikers overal ter wereld genieten van een eenvoudige data-simkaart. Dit was de eerste stap in een nieuwe servicecategorie. De komende maanden concentreert het Centre of Excellence zich op de verdere ontwikkeling van HMD Connect. Ook werkt het aan andere diensten, zoals vergrendeling van apparaten op afstand, enterprise mobility management, softwarebeveiliging van mobiele apparaten, veilige netwerkcommunicatie en black-box testing. Daarnaast heeft HMD Global de ambitie om de focus van het centrum op termijn uit te breiden naar beeld- en geluidstechnologieën.

De oprichting van het Centre of Excellence leidt tot de onmiddellijke werving van softwareprofessionals in de regio. Ari Heikkinen, Head of Unit bij Valona Labs, is verantwoordelijk voor het management.

Veiligheid en betrouwbaarheid

Het uitgangspunt van HMD Global is dat veiligheid en betrouwbaarheid een basisvereiste zijn van elke Nokia-smartphone. ‘Door de activa van Valona Labs over te nemen, zijn we sterker dan ooit in staat om deze belofte na te komen en het vertrouwen van onze fans verder op te bouwen, wat één van de kernwaarden van ons bedrijf is’, zegt Juho Sarvikas, Chief Product Officer bij HMD Global. ‘We zijn trots op onze Finse roots en ons premium Scandinavisch design, en daarom zijn we verheugd dit nieuwe Centre of Excellence naar Tampere te brengen. Door de acquisitie van deze activa leggen we de basis voor een R&D-hub die ons bedrijf en de producten die we aanbieden aan onze fans transformeert.’

‘Tampere staat bekend als een centrum voor technologische ontwikkeling, met name op het gebied van mobiele innovatie. We kijken ernaar uit om de expertise van de regio te benutten en zullen verschillende samenwerkingsmogelijkheden onderzoeken met verschillende bedrijven in het gebied en met de technologie afdeling van de Universiteit van Tampere. Naarmate we uitbreiden, ontstaat er onmiddellijk behoefte aan nieuw talent om ons team te komen versterken en ik ben persoonlijk enthousiast over de vele mogelijkheden die dit in de toekomst oplevert voor Finland.’

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here