Microsoft lanceert nieuwe features in OneDrive om delen en samenwerken eenvoudiger te maken.

Advertentie

Woensdag kondigde Seth Patton, General Manager bij Microsoft 365, in een blog een reeks nieuwe features aan voor de cloudopslagdienst OneDrive. Zo wordt de uploadlimiet voor bestanden, die vroeger beperkt was tot 15GB, vandaag opgeschaald naar 100GB op OneDrive en SharePoint. Vooral voor zakelijke klanten die zware CAD-bestanden of video’s op hun drive willen zetten, is de feature een handige toevoeging.

Ook krijgt OneDrive for Business een betere integratie met Teams. Als je binnenkort een bestand deelt in Teams, kan je een gedeelde link maken waarmee je het binnen het bedrijf of met anderen kan delen. Daarnaast is het nu mogelijk om bestanden te delen via browserlinks. Zo kan je OneDrive-links in je browser kopiëren en eenvoudig naar je collega’s sturen. ‘Deze url’s respecteren het informatiebeleid binnen je bedrijf, waardoor intuïtieve en gemakkelijke samenwerking binnen je organisatie mogelijk wordt.’

Add to OneDrive

Een derde nieuwe functie is Add to OneDrive, die deze maand in een publieke preview uitkomt. Add to OneDrive moet het eenvoudiger maken om gedeelde bestanden meteen aan je drive toe te voegen. ‘Als iemand een map deelt in Microsoft OneDrive, SharePoint of Teams, kun je in OneDrive een snelkoppeling toevoegen naar de gedeelde map zodat je deze gemakkelijk kunt vinden en bewerken. Deze sneltoetsen worden weergegeven in OneDrive op internet, Windows bestandenverkenner, Mac Finder, Teams en in de mobiele apps.’

Animated image of Add to OneDrive feature

Veiligheid en donkere modus

Ook veiligheid is een grote prioriteit voor Microsoft. Eerder had het bedrijf al verschillende features ingevoerd om bestandsbeveiliging en governance te beschermen, en nu komen er nog een reeks functies bij. Admins zullen binnenkort een tijdslimiet kunnen instellen op de externe toegang tot bestanden en multifactor-authenticatie met one-time passwords (OTP). Alle admininstellingen zullen later dit jaar ook naar het SharePoint admincenter verhuizen voor een betere integratie en meer overzicht.

Ten slotte komt er ook een donkere modus voor het web, nadat de functie al eerder in iOS en Android was uitgerold. ‘Afgezien van zijn esthetische aantrekkingskracht, vermindert de donkere modus ook vermoeidheid van de ogen en verbetert het de levensduur van de batterij’. Wanneer die vernieuwing er juist komt, is onduidelijk, maar Microsoft zal de modus ‘snel’ uitrollen voor zakelijke en particuliere gebruikers.


Geen velden gevonden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here