Google Nearby Share
Bron: Pexels gratis stockfoto's

Google Nearby Share is momenteel gericht op Android-toestellen, maar het bedrijf zou ook werken aan ondersteuning voor Windows 10.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Vandaag lanceert Google de bèta van een nieuwe tool die wel eens hét Android-antwoord op Apple AirDrop zou kunnen zijn. Nearby Share maakt het net zoals zijn iOS-tegenhanger mogelijk om draadloos bestanden tussen apparaten te versturen. Momenteel gaat het nog om een private proefversie waarvoor gebruikers kunnen intekenen op Play Services Beta. Later zal de functie beschikbaar worden gemaakt voor alle Android-gebruikers.

AirDrop vs. Nearby Share

Het principe van AirDrop is eenvoudig. Gebruikers die aangesloten zijn op hetzelfde netwerk of binnen bluetooth-bereik zijn, kunnen via hun toestel draadloos gegevens delen. Bij Nearby Share gaat het net iets anders. De tool maakt gebruik van mobiele data en wifi en ook devices die niet zijn aangesloten op het internet kunnen met de dienst bestanden delen. Wel moet je voor Nearby Share zowel bluetooth als locatievoorzieningen aanzetten.

Vervolgens kan de zender een bepaald bestand kiezen en het device van de ontvanger op zijn toestel selecteren. Die laatste moet het bestand dan eerst accepteren voor het op zijn apparaat verschijnt. Anders dan bij AirDrop wordt het gedeelde bestand dan meteen geopend in de app die het ondersteunt. Een tweet wordt zo in de Twitter-app getoond, een url in de webbrowser en een foto in de foto-app.

Gebruikers die met de tool aan de slag willen, kunnen de app zo instellen dat hun toestel zichtbaar is voor alle contacten, bepaalde contacten, of verborgen.

Nearby Share

Lancering

Momenteel is Nearby Share enkel beschikbaar in een private bèta. De feature zou alle toestellen met Android 6 of hoger moeten ondersteunen. Daarnaast wil Google Nearby Share in de toekomst voor andere platforms beschikbaar maken. Als de tool ook naar Windows 10 komt, kan het zo een geduchte concurrent voor AirDrop zijn.

Voor bedrijven die standaard Android-devices gebruiken zou een brede uitrol van Nearby Share alvast een grote stap in de goede richting zijn. Zeker als de tool ook Windows 10 zou ondersteunen. Zo kunnen collega’s tijdens een vergadering of op locatie bij de klant veilig bestanden verzenden zonder de omweg van e-mail, WhatsApp of sms. Wij zijn alvast benieuwd naar de brede uitrol.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here