Cropped shot of an unrecognizable businesswoman sitting alone and typing on her laptop during the day at home

Microsoft voert Data Loss Prevention in voor gastentoegang op OneDrive en SharePoint om gevoelige bestanden te beveiligen.

Advertentie

Microsoft rolt in Office 365 een nieuw beleid uit voor Data Loss Prevention (DLP). Binnenkort kunnen admins automatische gastentoegang blokkeren tot nieuwe documenten in OneDrive for Business en SharePoint Online. Nadat de documenten gescand zijn op gevoelige informatie, kan de toegang worden vrijgegeven. Microsoft zegt dat het de aanpassingen nu uitrolt. Midden juli zouden alle betalende klanten kunnen genieten van de nieuwe functie.

Data loss prevention

Met dit nieuwe beleid wil Microsoft de dataprivacy verhogen. Hoewel gastentoegang tot OneDrive en SharePoint optioneel is, kan DLP bedrijven helpen op een veilige manier informatie te delen. Alle externe toegang wordt by default geblokkeerd tot het document is gecontroleerd. Op die manier lijkt het nieuwe beleid aan te sluiten bij het principe van zero-trust IT. Hierbij wordt elk apparaat en elke gebruiker in een IT-omgeving automatisch op de blacklist gezet tot bewezen is dat ze goedaardig zijn.

Het nieuwe Data Loss Prevention-beleid zal binnen enkele weken voor elke gebruiker beschikbaar zijn. Om het in te stellen, kan je terecht op deze ondersteuningspagina.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here