Picture of the Ford sign with their logo on their car dealership in New Belgrade, taken at sunset. Ford Motor Company is an American multinational automaker selling automobiles and commercial vehicles

Met een eigen 5G-netwerk wil Ford zijn productiehub in Essex ombouwen tot het fabriek van de toekomst.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!De Amerikaanse autobouwer Ford gaat dit jaar een privaat 5G-netwerk uitrollen. De mobiele verbinding moet de productie van zijn elektrische wagens versnellen. Het netwerk wordt uitgerold in de nieuwe E:PriME-afdeling (Electrified Powertrain in Manufacturing Engineering) van Fords locatie in Essex in het Verenigd Koninkrijk. Dat rapporteert de nieuwssite ZDnet.

Het 5G-netwerk zal de huidige wifi-verbinding in het fabriek vervangen. De nieuwe generatie netwerktechnologie is dé oplossing om problemen met draadloze verbinding in de industriële setting aan te pakken. ‘5G biedt de mogelijkheid om de snelheid en flexibiliteit van de huidige productie te verhogen en ons naar de fabrieken van de toekomst te leiden‘, zegt Chris White, die verantwoordelijk is voor het netwerk bij Ford.

Lasmachines

Ford zal zich bij de uitrol van het netwerk vooral concentreren op de connectiviteit van de lasmachines bij de fabricage van elektrische voertuigen. De batterijen en elektromotoren in een elektronische wagen hebben ongeveer 1000 lasnaden nodig. Om één enkele auto te maken, genereert dit elke minuut meer dan een half miljoen stukjes data.

Die grote hoeveelheden gegevens zorgen ervoor dat snelle, betrouwbare dataverzameling en -analyse erg belangrijk zijn. En dat maakt 5G mogelijk met zijn ultrasnelle connectie. Naast het 5G-netwerk in Essex zal Ford ook samen met Vodafone Business een tweede netwerk installeren bij lasonderzoekspecialisten TWI, gevestigd in Cambridge. De apparatuur van beide sites biedt realtime controle, analyse en ondersteuning op afstand door experts.

Financiering

Ook andere autobouwers kijken vandaag naar 5G om hun productie naar een hoger niveau te tillen. BMW en Mercedes Benz zullen in 2020 starten met privénetwerken in bepaalde fabrieken. ‘Private 5G-technologie is een game changer in de autosector,’ klinkt het verder. ‘5G levert draadloze connectiviteit die kan tippen aan de prestaties van bedrade netwerken in termen van betrouwbaarheid en latency, maar die wel flexibel en mobiel is.’

Het project van Ford is gedeeltelijk gefinancierd door de Britse regering. Die heeft de autobouwer eerder dit jaar al 2 miljoen pond verstrekt ter ondersteuning van een proefproject in de productiehub van Essex. De subsidies maken deel uit van een plan om in totaal 65 miljoen pond te investeren in 5G.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here