Mercedes-Benz en NVIDIA slaan de handen in elkaar voor de bouw van een revolutionair systeem voor autonome wagens. Dit is hoe ze het aanpakken.

Advertentie

Mercedes-Benz – één van de grootste fabrikanten van premium personenauto’s – en NVIDIA – de wereldleider op het gebied van snelle gegevensverwerking – zijn van plan een samenwerking aan te gaan om een revolutionair in-car computersysteem en een AI-infrastructuur te creëren.

Vanaf 2024 wordt deze technologie uitgerold over het modelprogramma van nieuwe Mercedes-Benz-modellen, zodat deze kunnen worden uitgerust met autonome rijfuncties die kunnen worden geüpgraded.

Mercedes-Benz NVIDIA

Mercedes-Benz & NVIDIA

De ondernemingen zijn van plan om samen een meer verfijnde en geavanceerde computerarchitectuur te ontwikkelen die volgens hen nooit eerder in een auto is toegepast.

De nieuwe software-gedefinieerde architectuur wordt gebouwd op het NVIDIA DRIVETM-platform en wordt standaard gemonteerd in de volgende generatie modellen van Mercedes-Benz, waardoor state-of-the-art autonome rijfuncties mogelijk worden.

Een primaire functie wordt de mogelijkheid om het rijden van reguliere routes van adres tot adres te automatiseren. Daarnaast komen er in de toekomst tal van veiligheids- en comforttoepassingen beschikbaar. Klanten kunnen dan mogelijkheden, softwaretoepassingen en abonnementsdiensten kopen en toevoegen door middel van over-the-air software-updates gedurende de levenscyclus van de auto.

Mercedes SoC

Autonome rijfuncties in toekomstige Mercedes-Benz-modellen worden aangestuurd door NVIDIA’s volgende generatie DRIVE-platform. De computer system-on-chip (SoC), genaamd Orin, is gebaseerd op de onlangs aangekondigde NVIDIA Ampere supercomputer-architectuur. Het NVIDIA DRIVE-platform omvat een volledige systeem-softwarestack die is ontworpen voor geautomatiseerde AI-toepassingen. NVIDIA en Mercedes-Benz ontwikkelen gezamenlijk de AI- en autonome voertuigapplicaties waartoe ook toepassingen van het SAE-niveau 2 en 3 behoren, evenals geautomatiseerde parkeerfuncties (tot en met niveau 4).


Geen velden gevonden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here