Wil je bijleren over artificiële intelligentie? Schrijf je dan in voor de gratis Vlaamse AI-cursus van Samsung.

Advertentie

Laatst bijgewerkt om 13u02

‘Artificiële intelligentie’ is één van de meest trending woorden van de eenentwintigste eeuw. We maken bijna elke dag wel gebruik van één of andere toepassing van de technologie. Maar hoeveel mensen kunnen uitleggen wat AI nu precies is en hoe het werkt? Als je moeite hebt met deze vraag te beantwoorden, dan heeft Samsung de oplossing voor je.

Samsung Electronics Benelux heeft namelijk gisteren de Vlaamse AI-cursus online gezet. Dat is een gratis cursus die het elektronicabedrijf opzette in samenwerking met Jim Stolze, die de Nationale AI-cursus voor Nederlanders en de Universiteit van Vlaanderen op poten zette. De bedoeling is om minstens 1 procent van de Vlaamse bevolking te bereiken. Dat zijn ongeveer 66.000 mensen.

Vooroordelen wegwerken

De cursus bevat onder andere lessen over machine learning en deep learning. De bedoeling is niet alleen om de basisprincipes van artificiële intelligentie in normale mensentaal uit de doeken doen, maar ook om de vele vooroordelen en doembeelden die nog heersen rond AI weg te werken. Lessen worden gegeven door verschillende professoren in het vakdomein van de belangrijkste Vlaamse universiteiten, en ook bekende Vlaming Lieven Scheire zetten als ambassadeur zijn schouders mee onder het project.

Is je interesse gewekt? Dan hoef je zeker niet te twijfelen, want de cursus is volledig gratis! Deelnemen doe je via de website doemee.ai-cursus.be. Eerst krijg je een introductie van een kwartiertje voorgeschoteld, die je aan de hand van video’s, slides en vragen een eerste inzicht geeft in AI. Wil je verder doen, moet je je registreren via je Facebook- of Google-account. De volledige cursus bestat uit 8 tracks die naar eigen voorkeur kan afleggen. Elke track duurt 30-40 minuten. Veel succes!


Geen velden gevonden.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here