Digital identity scanner

Het IT-woordenboek is weer nieuw buzzword rijker. Met ‘Crypto-of-Things’ biedt securitybedrijf Unbound Tech wachtwoordloos inloggen op enterprise-niveau.

Advertentie

In een blogbericht kondigt de cybersecurityspeler Unbound Tech zijn nieuwe oplossing ‘Crypto-of-Things’ (CoT) aan, een stukje software waarmee bedrijven traditionele wachtwoorden voorgoed kunnen bannen. CoT is gebaseerd op een ‘crypto key manager’ die draait op het NextGen Key Orchestrationplatform. Via een centraal platform beheert de oplossing cryptografische sleutels op elk apparaat. Omdat de cryptodata in het systeem nooit op één specifieke plaats zijn opgeslagen, zijn de keys altijd en overal beveiligd.  

De oplossing van Unbound Tech speelt zowel in op veiligheid als gebruiksvriendelijkheid, stelt het bedrijf in de aankondiging. Het is dé veiligheidsoplossing voor een ‘device-driven’ wereld, zo zegt CEO Yehuda Lindell. Traditionele beveiligingsmethoden focussen vaak te veel op één aspect. Crypto-of-Things is daarentegen ontworpen om online handelingen te beveiligen en transacties te verifiëren zonder dat bedrijven de afweging moeten maken tussen security en user experience.

‘Unbounds Crypto-of-Things maakt gebruik van onze geavanceerde software die naadloze integratie levert en gebruikmaakt van het bestaande securitybeleid van een bedrijf, terwijl het een centraal controlepaneel biedt met de hoogste mate van security voor alle soorten apparaten,’ zeegt CEO Lindell verder.

Heilige graal

Wachtwoordloos inloggen is al een tijdje de heilige graal van de IT-wereld. In 2004 voorspelde Microsoft-topman Bill Gates al ‘de dood van het paswoord’. ‘Er bestaat geen twijfel dat mensen minder en minder zullen gebruik maken van paswoorden. Mensen gebruiken hetzelfde paswoord voor verschillende systemen en schrijven ze op. Het is geen goede oplossing als je echt iets wil beveiligen.’

Toch zijn er volgens Unbound-CEO Lindell weinig goede oplossingen op de markt. ‘Software platforms zijn niet veilig genoeg en hardwareoplossingen geven vaak problemen op het vlak van gebruiksvriendelijkheid en operationele haalbaarheid,’ schrijft Lindell in de blog. Met Crypto-of-Things denkt de CEO nu wel een werkbare oplossing te hebben gevonden voor die uitdaging.

‘Het is ons doel om de meest geavanceerde beveiliging te bieden waarmee organisaties de kosten van multi-factor-authenticatie kunnen verlagen, terwijl ze hun klantenervaring verbeteren,’ besluit Lindell. Wie meer wil weten over de technische details van de CoT-oplossing, kan deze whitepaper lezen.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here