Bitcoin record koers

PayPal is op zoek naar crypto- en blockchainexperts. De vacatures zouden er op wijzen dat het bedrijf werkt aan integratie van cryptomunten op het platform.

Advertentie

Sinds kort heeft het betalingsbedrijf PayPal twee nieuwe, interessante vacatures aan zijn jobsite toegevoegd. Het bedrijf wil investeren in crypto- en blockchainexperts, aldus de nieuwssite Cointelegraph. Het nieuws verstrekt het gerucht dat PayPal binnenkort bitcoin wil kopen en verkopen aan zijn gebruikers.

Vooral de vacature voor crypto-expert lijkt in de richting van een samenwerking met cryptomunten te wijzen. De jobomschrijving is: ‘het ontwerpen, ontwikkelen en beheer van belangrijke cryptoproducten en -diensten die we op PayPal willen aanbieden’. Daarnaast zoekt PayPal ook een ‘blockchain research engineer’ voor de onderzoeksafdeling van het bedrijf.

Ingebouwde cryptoportemonnee

Maandag meldde de gespecialiseerde nieuwswebsite Coindesk al dat PayPal en dochtermaatschappij Venmo zouden starten met de aankoop en verkoop van bitcoin aan hun 325 miljoen gebruikers. Zo zou PalPal een soort cryptobroker worden. Het bedrijf zou daarbij werken aan een ingebouwde cryptoportemonnee om je munten op te slaan.

Om het project in goede banen te leiden, zou PayPal ook gaan samenwerken met een partner. Mogelijkheden zijn de bedrijven Coinbase en Bitstamp. Vooral met de crypto exchange Coinbase heeft het bedrijf al een lange relatie.

Fintech en bitcoin

Cryptomunten zoals bitcoin worden steeds populairder bij fintechbedrijven. Door digitale valuta aan te bieden, zien fintechapplicaties hun gebruikersaantallen vaak exponentieel toenemen. Zo maakte Square, een financiële speler die is opgericht door Twitter-CEO Jack Dorsey, in 2018 bitcoin-aankopen in de app mogelijk. Ondertussen haalt het bedrijf daar 306 miljoen dollar omzet uit. Ook de techbank Revolut startte in 2017 met het aanbieden van bitcoin aan gebruikers. Een jaar later volgde de fintechapplicatie Robinhood het voorbeeld.

PayPal was eerder even kort betrokken bij Libra van Facebook, maar nu ligt de focus op hun eigen betaalverkeer en dus mogelijk het kopen en verkopen van bitcoin.

Zou jij bitcoin aankopen via PayPal? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here