Sydney, Australia - May 12, 2017: View of people visiting the Microsoft flagship store in Sydney. It is a retail store run y Microsoft, selling computers, software and electronic products.

Op 18 juni maakte Microsoft bekend dat het ADRM Software overneemt, een bedrijf dat datamodellen biedt voor grote industrieën.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Vorige week kondigde Microsoft aan dat het zijn software-imperium verder uitbouwt. Met de acquisitie van ADRM voegt het bedrijf nu nieuwe oplossingen voor datamodellen toe aan zijn portfolio. ‘We zijn verheugd om de overname van ADRM Software aan te kondigen, een toonaangevende leverancier van grootschalige datamodellen in de industrie, die door grote bedrijven wereldwijd worden gebruikt als informatieblauwdrukken’. Dat schrijft Ravi Krishnaswamy, vice-president van Azure Global Industry in een blogbericht.

Intelligente datalake

Concreet bieden de datamodellen van ADRM bedrijven een oplossing om data beter te organiseren. De modellen zijn belangrijk om informatie binnen een bedrijf te analyseren, maar ook om gegevens op grote schaal te beheren. De overname van ADRM zorgt ervoor dat Microsoft de datamodellen direct beschikbaar kan stellen aan klanten. Zo is er geen ondersteuning meer nodig door een derde partij.

Microsoft zegt dat het de modellen van ADRM zal koppelen aan de Azure-cloud om projecten op grote schaal mogelijk te maken. Met de krachtige storage en compute van Azure wordt zo een ‘intelligente datalake gecreëerd, waar data van meerdere bedrijfsonderdelen sneller op elkaar kunnen worden afgestemd’. Op die manier kunnen klanten hun ‘digitale transformatie versnellen en het risico verminderen bij grote projecten,’ gaat Krishnaswamy verder.

Samenwerking

De samenwerking tussen Microsoft en ADRM loopt al meer dan 10 jaar. Met de overname van het bedrijf zal die samenwerking nu sterker worden. De werknemers van ADRM kunnen binnenkort starten in het Microsoft Azure-team. Dit maakte ADRM-CEO Kevin Schofield bekend op LinkedIn. Hij zegt dat de twee bedrijven in het afgelopen jaar al zeer nauw hebben samengewerkt. De CEO is in ieder geval erg enthousiast over de overname van het bedrijf. ‘Dit is een opwindende volgende stap in onze missie om een sectorspecifieke data-architectuur aan te bieden aan grote ondernemingen over de hele wereld.’

Eerder dit jaar nam Microsoft ook Softomotive, Metaswitch Networks en Affirmed Networks over. Met de twee laatste bedrijven wil Microsoft zich een plaats in de 5G-markt inkopen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here