Mozilla VPN was tot voor kort enkel beschikbaar in een bètaversie, maar komt in de volgende weken als stand-alone product uit.

Advertentie

In een blogpost op de website kondigt Mozilla aan dat het binnenkort een eigen volwaardige VPN lanceert. Binnen enkele weken zal Mozilla VPN de bètafase verlaten en als stand-alone product beschikbaar worden gemaakt. De VPN zal eerst in de Verenigde Staten worden uitgerold, daarna volgen er nog andere regio’s. Over de timing van de uitrol in Europa is momenteel nog niets bekend.

Met een Virtual Private Network of VPN wil Mozilla gebruikers een veilige en anonieme surfervaring bieden. Door je IP-adres te maskeren, voorkomt de VPN zo veel mogelijk dat derde partijen je persoonlijke gegevens kunnen achterhalen. Op die manier kunnen advertentiebedrijven als Google en Facebook geen gebruikersprofiel meer van je opstellen. Ook kan je met een VPN internetblokkades en geografische restricties omzeilen, zodat je toegang krijgt tot content die niet wereldwijd beschikbaar is.

Ontwikkeling

De VPN-dienst van Mozilla is al een tijdje in de maak. In september vorig jaar testte het bedrijf de browserextensie genaamd Firefox Private Network uit. Daarmee konden gebruikers het webverkeer dat via de Firefox-browser liep door middel van een VPN beveiligen. Enkele maanden later kondigde Mozilla een volwaarde VPN-dienst aan waarmee gebruikers hun volledige internetverkeer konden verbergen voor bedrijven.

Nadat de VPN-dienst in de bètafase uitvoerig is getest, zet Mozilla nu een volgende stap in de lancering van de VPN. Onder de naam ‘Mozilla VPN’ begint het bedrijf met een stand-alone dienst die werkt in verschillende browers. Mozilla schrijft dat de client wordt uitgerold voor Windows, Android, iOS en als browserextensie. In de toekomst zal de dienst ook beschikbaar worden gemaakt voor Mac en Linux.

‘We werken er hard aan om het officiële product dit jaar in geselecteerde regio’s beschikbaar te maken,’ schrijft Mozilla. Van zodra er meer informatie is over de beschikbaarheid voor andere regio’s, zal het bedrijf een update geven. Verder zal Mozilla de dienst voor een ‘beperkte tijd aanbieden tegen het huidige prijsmodel, waarmee je tot vijf apparaten op Windows, Android en iOS kunt beschermen voor $ 4,99 / maand.’


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here