Apple Store gaat leveren

Apple komt sneller met de transitie naar zijn eigen ARM-processoren. Voor het einde van dit jaar wordt de lancering van de eerste toestellen met ARM verwacht.

Advertentie

Het nieuws over de overstap komt van Apple-analist Ming-chi Kuo, die al eerder betrouwbare voorspellingen heeft gedaan over het bedrijf. Hij baseert zich daarbij op bronnen in de supply chain van Apple. Die melden nu dat Apple versneld nieuwe toestellen met zijn eigen ARM-processoren zal lanceren. In tegenstelling tot eerdere geruchten zal ARM eerst naar de MacBook Pro- en iMac-toestellen komen, en niet naar de relatief lichte MacBook Air.

De eerste toestellen op basis van ARM zullen naar verwachting voor het einde van dit jaar worden gelanceerd. Kuo zegt dat we in eerste instantie een nieuwe 13,3” MacBook Pro en een nieuwe 24” iMac mogen verwachten. De nieuwe desktop van Apple wordt daarbij in een modern jasje gegoten, aldus de analist. De redesign van de iMac zou volgens Kuo al in het derde kwartaal uitkomen. De ARM-uitvoering van de MacBook Pro krijgt wel hetzelfde ontwerp als de vorige Intel-versie. Voor de MacBook Pro verwacht Kuo een lancering in het vierde kwartaal of het begin van het eerste kwartaal van volgend jaar.

ARM-tijdperk

De introductie van de nieuwe toestellen markeert het begin van Apples ARM-tijdperk. Vanaf dat moment zal het bedrijf stoppen met de bouw van nieuwe Intelproducten. Dat betekent dan ook het einde van de samenwerking tussen de twee bedrijven.

Op de ontwikkelaarsconferentie WWDC die vanavond wordt gehouden, zal wellicht de laatste Intel-hardware worden aangekondigd. Vanaf volgend jaar zullen alle nieuwe Mac-modellen dan een ARM-chip van Apple zelf krijgen. De volledige transitie naar de eigen processoren wil het bedrijf binnen een jaar tot achttien maanden afronden. In de tweede helft van 2021 wil Apple beginnen met de productie van een MacBook met geheel nieuw ontwerp.

Wil je graag de WWDC 2020 vanavond mee volgen? Dat kan je doen via de livestream. Of tune in op TechPulse.be en wij vatten alle nieuwigheden samen zodat je meteen weer mee bent!


1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here