Nog geen twee maanden nadat de winkels weer open waren, sluit Apple alweer zijn winkels in steden waar het coronavirus zich weer aan het roeren is.

Advertentie

Wie dacht dat we verlost zijn van het coronavirus, heeft misschien net iets te vroeg gejuicht. Apple heeft bekend gemaakt dat een twaalftal winkels in de Verenigde Staten opnieuw zal sluiten. Dat gaat het doen in steden in het zuiden en het westen van het land waar het aantal besmettingen met het coronavirus opnieuw aan het stijgen is.

De winkels waren maar nog maar sinds 8 mei opnieuw open. Op 14 maart besliste Apple al zijn winkels buiten China te sluiten toen het coronavirus zich wereldwijd begon te verspreiden. Twee maanden later leek het virus in Europa en de Verenigde Staten stilaan onder controle te geraken, wat resulteerde in de heropening van zijn winkels, mits onder strenge voorwaarden.

Maar nog lang niet alle winkels waren ondertussen al terug open. De bedoeling was wel dat dit op korte termijn gebeuren. Vorige week kondigde Apple aan dat het 70 winkels zou heropenen, waaronder die in New York. Dan zouden 200 winkels opnieuw open zijn. Of Apple die heropeningen zal herbekijken, is nog niet geweten.

‘Kaakslag voor de retail’

Het nieuws dat Apple opnieuw winkels gaat sluiten, komt hard binnen bij de hele Amerikaanse retailsector. Zowel de aandelenkoers van Apple als die van de index S&P 500 waar het bedrijf bij hoort daalde enkele procenten door het nieuws. Beursanalisten maken zich ook zorgen voor een tweede sluitingsgolf. Een analist vertelde aan Ars Technica dat Apple als een belangrijke parameter geldt voor de globale economie. Als Apple het noodzakelijk acht om winkels na een goede maand alweer te sluiten, dan kan dat bedrijf aansporen hetzelfde te doen. En dat zou een zware kaakslag zijn voor de retail.

Het coronavirus is dus nog duidelijk niet helemaal verleden tijd. De Verenigde Staten blijft het zwaarst getroffen met 2,32 miljoen geregistreerde cases en meer dan 122.000 overlijdens. Maar ook veel andere landen als Brazilië, India en Rusland lijkt de piek er nu pas aan te komen. Tegelijkertijd gaan bepaalde delen van Peking opnieuw in lockdown uit vrees voor die tweede golf. In Europa is de situatie nog redelijk onder controle, al is er mogelijk onheilspellend nieuws uit Duitsland. We blijven dus beter nog maar even op onze hoede.

Advertentie

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here