VRT
Foto: Marie Baeten, Flickr

Vandaag beslist de Vlaamse regering wie de job als VRT-CEO mag overnemen. Op het menu staan 3 musketiers, maar wie maakt het meeste kans en wat zijn de uitdagingen?


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Update: Mediafin-topman Frederik Delaplace gaat de VRT leiden.

Wie gaat er nu precies die bovenste verdieping van de Medialaan inpalmen? Daarover beslist vandaag de Vlaamse regering. Zoals geweten zijn er drie heren in de running voor deze topjob: Peter Vandermeersch (ex-hoofdredacteur dS),  Koen Clement (De Persgroep) en Frederik Delaplace (Mediafin). Alle drie hebben ze hun talenten en uitdagingen.

Maar wie gaat nu Paul Lembrechts opvolgen? Volgens De Tijd is de kans groot dat onze Vlaamse regering zal kiezen voor iemand die de job écht verdiend heeft de laatste jaren in medialand.

VRT aan de top

De VRT heeft sinds begin dit jaar geen vaste directieleden meer de onze televisie en radio vertegenwoordigen. Ondertussen wisselen de netmanagers van Een en Canvas elkaar wel af. Maar er moet iemand aan de leiding komen, zover is duidelijk.

Eén van de uitdagingen waar de nieuwe CEO voorstaat is de ontwikkeling van een Vlaams alternatief voor het alsmaar groter wordende Netflix. Die laatste kaapt vandaag heel wat Vlaamse kijkers weg waardoor heel wat mediabedrijven als DPG Media en SBS ook advertentie-inkomsten verliezen door het dalend aantal live-kijkers.

Beheersovereenkomst

Een tweede belangrijke uitdaging is de overeenkomst met de Vlaamse regering over de beheersovereenkomst van de VRT. Voor 1 januari moet die overeenkomst ingediend zijn. Daarin moet de omroeporganisatie omschrijven wat de doelen zijn tussen 2021 en 2025. Momenteel zouden die gesprekken al aan de gang zijn, maar helaas is daar dus geen echte CEO bij aanwezig.

Vandaag komen we dus te weten wie de nieuwe CEO van de VRT wordt en hopelijk snel daarna de visie en toekomst van onze omroep.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here