Voor slechts 40 euro kan je nu een virtual reality-bril huren van Telenet-dochter The Park.

Advertentie

In het VR-belevingscenter van The Park kunnen bezoekers zich onderdompelen in de wereld van virtuele realiteit. Met een virtual reality-bril op je hoofd zit je compleet in een ander universum, waar je met tovenaars op reis kan gaan of tegen mythologische wezens kan vechten. Tot voor kort was die ervaring beperkt tot de ‘playground’: een fysieke locatie in Antwerpen, Gent, Brussel, Kortrijk en Hasselt waar bezoekers zich in groep konden uitleven.

Tot voor kort, want door de coronacrisis blijven de locaties van het entertainmentbedrijf nog tot 1 juli gesloten. Daarom zet The Park nu in op een nieuw concept: virtual reality in de huiskamer. Zo wil de Telenet-dochter VR beschikbaar maken voor het brede publiek. Vandaag verhuurt het bedrijf VR-brillen nu ook aan gebruikers thuis voor 40 euro per drie dagen. ‘Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een wifi-verbinding en 2 op 2 meter vrije ruimte.’

De brillen zijn online te reserveren via de website van The Park en op te halen in de beschikbare Telenet-winkels. Ze worden geleverd met vier virtuele games. De brillen zullen eerst beschikbaar zijn in de winkels van de Antwerpse Meir en de Brusselse Nieuwstraat. Daarna volgen er nog locaties.

VR-brillen van The Park

Breed publiek

Het idee om de technologie in een huurmodel op de markt te brengen, stond al langer op de agenda van The Park. ‘We speelden al langer met dit idee, maar corona heeft alles versneld’, stelt Philippe De Schutter, de topman van het bedrijf in een interview met De Tijd.

De versnelde uitrol van dit nieuwe bussinessmodel past binnen de filosofie van het bedrijf. Met de verhuurbrillen wil The Park een breed publiek met VR laten kennismaken. ’40 euro is niet duur’, zegt De Schutter. ‘Het toestel kan op verschillende momenten van de dag dienen: kinderen kunnen er overdag mee pingpongen, de ouders kunnen eens zombies neerschieten of ‘s avonds naar een Netflix-serie of YouTube-filmpjes kijken.’

Voor de uitrol van de VR-verhuur werkt The Park samen met Triangle Factory, een gameontwikkelaar uit Gent. Voor de release van de VR-brillen ontwikkelde het bedrijf ‘Hyper Dash’, een spel dat twee of meerdere spelers toelaat elk vanuit hun eigen huiskamer samen te spelen en te communiceren. De beschikbare spellen zullen regelmatig vernieuwd worden.

Zou jij graag een bril van The Park huren? Laat het ons weten via een reactie.

Advertentie

1 REACTIE

  1. Top om wat eerste VR ervaring ‘thuis’ te beleven. Gepaard met een gezellig gezins- en of vriendenavondje.

    @Telenet – The Park, good initiative #Innovation #GoodIdea

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here