Dropbox

Dropbox is er weer een stuk uitgebreider en moderner op geworden. Met een paswoordmanager en back-ups van systeemmappen komt het dichter bij concurrenten.

Advertentie

Cloudopslagdienst Dropbox heeft deze week een heleboel nieuwigheden officieel gelanceerd voor zijn platform. De meest opvallende daarvan is Dropbox Passwords. Een ingebakken paswoordmanager die momenteel alleen nog maar beschikbaar is voor klanten die het Plus-abonnement gebruiken. Niet dat Passwords onverwacht uit de hoek komt, eerder deze maand dook de app in testversie al op in de Google Play Store.

Het bedrijf introduceerde ook ‘Vault’. Een nieuwe plek waarin je alle mogelijke gevoelige digitale documenten kan onderbrengen die extra versleuteld zijn. Een functie die veel paswoordmanagers maar ook bv. KBC Mobile aanbieden.

Dropbox
Dropbox Vault.

Systeemmappen

Een tweede opvallende nieuwigheid is de komst van back-ups voor systeemmappen. Je kan nu eindelijk kiezen om Dropbox-mappen automatisch te synchroniseren met systeemmappen. Bovendien zal de clouddienst vanaf volgende maand ook een tool lanceren waarmee je documenten in het platform zelf kan ondertekenen.

Het bedrijf heeft zich ook meer opengesteld naar andere diensten toe. Via het App Center kan je als gebruiker andere applicaties en tools koppelen om de clouddienst te gebruiken. Het App Center is momenteel nog niet beschikbaar maar zou volgens het bedrijf later dit jaar wel moeten uitkomen.

Tot slot werd ook een nieuw abonnement toegevoegd: Dropbox Family. Hierin kan je met 6 gebruikers tegelijk op 1 rekening staan en zullen eerst Plus-gebruikers het Family-abonnement kunnen gebruiken. Nadien wil de dienst Family wel uitrollen naar iedereen.


Geen velden gevonden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here