Op maandag kondigde Microsoft een reeks nieuwe functies aan in Teams. Naast andere innovaties, zal de app deze herfst 49 gebruikers tegelijk in beeld kunnen brengen.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!In een bericht op de Education Blog van Microsoft doet de techgigant een aantal nieuwe functies voor de zakelijke videochatapplicatie Microsoft Teams uit de doeken. De belangrijkste wijziging is de stijging van het aantal gebruikers dat tegelijk in beeld komt. Eerder verhoogde Microsoft dat cijfer van 4 naar 9 users in beeld. Deze herfst worden dat er, in navolging van concurrent Zoom, 49.

Breakout rooms

De innovatie komt er in het kader van Microsoft for Education, een reeks producten waarmee het bedrijf vandaag 150 miljoen studenten, leerkrachten en onderwijsmedewerkers wereldwijd ondersteunt. Naast de uitbreiding van het aantal mensen in beeld, kondigt het bedrijf in de blog ook ‘breakout rooms’ aan. Dit zijn digitale sub-vergaderruimtes om de groep gebruikers (tijdelijk) te kunnen opsplitsen in kleinere groepen. Een handige feature voor bijvoorbeeld groepswerken.

Daarnaast gaat Microsoft ook werken aan aanwezigheidsrapporten en klasinzichten voor leerkrachten en een ‘raise hand’-functie voor leerlingen. De techgigant gaat ook beperkingen invoeren om te verhinderen dat studenten zelf geen klasvergadering kunnen opstarten. Teams for Education meetings zullen ten slotte een lobby-ruimte krijgen waar gebruikers kunnen worden geverifieerd voor ze tot de vergadering worden toegelaten.

Microsoft Teams vs. Zoom

We hebben al heel wat artikels geschreven over nieuwe features in Teams. En dat is geen toeval. Sinds de explosieve groei van Zoom in het eerste kwartaal van dit jaar wil Microsoft Teams zijn grote rivaal bijbenen. Dat wil de techgigant doen door nieuwe functies in te voeren die de mogelijkheden in Zoom evenaren. Zo kan je in Teams sinds kort je achtergrond veranderen, werd het aantal simultaan getoonde gebruikers verhoogd en kwam er een pop-out chat.

De nieuwe functies in Teams worden deze maand als preview uitgerold en zullen in de herfst voor alle gebruikers beschikbaar zijn.

Gebruik jij Microsoft Teams of Zoom? Laat het ons weten via een reactie onderaan het artikel.

2 REACTIES

  1. Ik gebruik Zoom om een groepje (11 personen) senioren kennis te laten maken met Excel. Spijtig dat een gratis sessie maar 40 minuten kan duren… Ik ben een vrijwilliger-lesgever wil daarom niet ongeveer 14 euro maandelijks betalen om die tijdslimiet te vermijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here