orange belgium

Orange België moet op zoek naar een nieuwe CEO. Michaël Trabbia krijgt een nieuwe functie in het Franse moederbedrijf.

Update 07/07: Orange Belgium heeft inmiddels zijn nieuwe CEO gepresenteerd, de 53-jarige Fransman Xavier Pichon. Pichon was van 1998 tot 2018 al actief bij Orange France, en werkte sindsdien voor Boston Consulting Group in Sydney. Vanaf 1 september zal hij de fakkel van Trabbia overnemen.


Orange Belgium heeft aangekondigd dat CEO Michaël Trabbia vanaf september het bedrijf zal verlaten. Hij zal nog wel actief binnen de Orange-groep, maar hij kreeg een nieuwe functie van Chief Technology Officer bij het Franse moederbedrijf. Trabbia was sinds 2016 CEO van Orange Belgium. Trabbia zorgde voor heel wat ingrijpende veranderingen onder zijn beleid. Hij zette Orange als prijsbreker in de markt tegenover de giganten Telenet en Proximus, en probeerde de derde hond te zijn die met het been ging lopen.

Trabbia nam graag de handschoen op om te concurreren met Telenet en Proximus, maar waar nodig hij bouwde hij ook bruggen. Door kabels van Telenet en Voo te huren, kon Orange opnieuw bundels met internet en televisie aanbieden. Onlangs liet Trabbia wel weten dat een prijsverhoging onvermijdelijk zou zijn, omdat Telenet verhoogde tarieven zou aanrekenen voor het huren van de kabels. Met Proximus stapte Orange in een joint venture om 5G sneller te kunnen uitrollen wanneer de politiek eindelijk groen licht zou geven.

Orange Belgium is de zoektocht naar een nieuwe CEO al volop gestart. Eind juni hoopt het telecombedrijf een opvolger te kunnen aankondigen.

Michaël Trabbia, CEO van Orange Belgium. Afbeelding: Knack
Deze redacteur heeft een niet te stillen nieuwsgierigheid. Schrijft en denkt graag na over de impact die technologie heeft op onze maatschappij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here