Het bedrijf achter het online betaalplatform PayPal wil bijdragen aan meer diversiteit dat doet het in de vorm van een investeringsfonds ter waarde van 500 miljoen dollar.

Advertentie

Racisme en ongelijkheid, het zijn al enkele weken onderwerpen die de publieke opinie overheersen. Bedrijven springen ook maar al te graag op die kar en betuigen hun steun aan Black Lives Matter, de beweging die strijdt voor de rechten van de Afro-Amerikaanse bevolking in de Verenigde Staten. Bij de meeste bedrijven beperkt dat zich tot een nietszeggend tweetje om het imago op te poetsen. Het online betaalplatform PayPal wil een goed voorbeeld stellen en ook effectief een verschil maken.

In een statement aan Reuters verklaart PayPal Holdings Inc., het bedrijf achter PayPal dat een dochteronderneming van Ebay is, dat het bedrijf actief zal investeren in diversiteit. Het bedrijf richt een investeringsfonds op waarin het 500 miljoen dollar zal pompen. Met dat fonds zal het bedrijven en organisaties die gerund worden door zwarte bedrijfsleiders, of andere minderheidsgroepen vertegenwoordigen, van financiële steun voorzien. De investeringen zullen direct gebeuren, of via banken of kredietkantoren.

Weinig zwarte medewerkers

CEO Dan Schulman draagt in het statement zoals alle bedrijven Black Lives Matter een warm hart toe, en zegt dat PayPal hun boodschap ondersteunt. Wat betreft interne diversiteit is er wel nog wat werk aan de winkel voor PayPal. In 2019 had slechts 6% van de medewerkers van PayPal een Afro-Amerikaanse afkomst. Binnen de technische afdelingen was dat zelfs maar 2%. In het statement van Schulman valt dan ook te lezen dat het verhogen van die interne diversiteit een hoge prioriteit is voor PayPal. Het bedrijf zal nog eens 15 miljoen dollar vrijmaken om inclusieprogramma’s op poten te zetten.

PayPal gaat niet enkel investeren in diversiteit, maar wil ook zijn steentje bijdragen in de heropbouw van de Amerikaanse economie na de coronacrisis. Minderheidsbedrijven kunnen via PayPal een subsidie van 10.000 dollar bekomen om de heropstart van hun activiteiten te financieren. De zwarte bevolking zal op korte en lange termijn wellicht disproportioneel zwaarder getroffen door de gevolgen van de crisis. Andere bedrijven zoals Nike hebben ook aangegeven fondsen vrij te maken om de economische en raciale ongelijkheid weg te werken in het land.


2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here