Branch of Proximus Telecommunications company in Brussels, Belgium on Nov. 23, 2018.

Na een afgewezen huwelijksaanzoek van Belfius-CEO Marc Raisière eind 2017 is het nu eindelijk zover: Proximus en Belfius sluiten een strategische samenwerking.

Advertentie

Deze ochtend kondigen de Belgische telecomoperator Proximus en de staatsbank Belfius een strategische samenwerking aan. Ze verbinden zich ertoe om hun klanten naar elkaars online platformen te versturen. Zo krijgen Proximus-klanten toegang tot het digitale bankaanbod van Belfius en zal Proximus ook een speciaal pakket voor klanten van Belfius ontwikkelen.

Proximus belooft een ‘VIP-ervaring’ aan de klanten van Belfius, met voordelen in content en diensten zoals mobiele data. De klanten van de bank zullen het aanbod van Proximus kunnen kopen ‘via de verschillende Belfius-verkoopkanalen’. Wellicht kan je dus binnenkort een abonnement van Proximus aanschaffen via het bankkantoor, de website of de app.

Een wereldprimeur

Veel details over de samenwerking zijn er momenteel nog niet bekend. Later vandaag zullen de staatsbedrijven op een persconferentie meer uitleg geven. Wel geven de partners al aan dat de digitale producten begin volgend jaar op de markt zullen komen. Momenteel worden ze nog onderzocht door de concurrentiewaakhond.

In een verklaring spreken de bedrijven van een unieke samenwerking. ‘Een samenwerking op gelijke voet tussen een bank en een telecomoperator is een wereldprimeur.’ Ze willen een lokaal alternatief bieden voor globale spelers die steeds meer telecom, media en finance integreren, zoals Facebook of Apple.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here