In een nieuwe investeringsronde haalt Silverfin 30 miljoen dollar extra kapitaal op.

Advertentie

‘Salesforce, maar voor accounting’. Zo omschrijft de Amerikaanse nieuwssite TechCrunch het businessmodel van Silverfin. De Gentse fintechstart-up wil accounting naar de eenentwintigste eeuw brengen met zijn cloudtechnologie. En daarvoor mikt het op zowel grote als kleine ondernemingen. Een tweede kapitaalronde met de techinvesteerder Hg, die het bedrijf 30 miljoen dollar extra opleverde, moet die ambitie waarmaken.

In 2013 werd Silverfin opgericht door accountant Joris Van Der Gucht en ontwikkelaar Tim Vandecasteele. Met hun bedrijf wilden ze accounting eenvoudiger maken. Om de efficiëntie te verhogen bouwde Silverfin een cloudplatform om data-verzameling te automatiseren. Dat is het dan ook meest tijdsintensieve aspect van boekhouding. De software verbindt boekhoudingssystemen van leveranciers en klanten om hun gegevens direct te importeren.

In een persbericht op de website van het bedrijf lichten de oprichters hun cloudtechnologie toe. ‘Ons platform is het centrale zenuwstelsel waarop duizenden bedrijven en hun accountantskantoren vertrouwen,’ zegt Van Der Gucht. ‘We consolideren meerdere financiële gegevensbronnen in één centrale hub. Vervolgens gebruiken we die data om de snelheid, nauwkeurigheid en kwaliteit van compliance met automatisering te verbeteren, en financiële planning met onze data-analyse- en rapportagetools.’

Toonaangevende techinvesteerder Hg

In tijden van toenemende digitalisering blijkt de formule van Silverfin goed te werken. Op nog geen zeven jaar tijd is de start-up nu actief in 11 landen met meer dan 650 klanten. Ook wist Silverfin onder andere de ‘big four’ te strikken: PWC, Deloitte, EY en KPMG. Daarnaast heeft het bedrijf nu kantoren in vier Europese steden. Met de extra kapitaalronde hoopt Silverfin ook in New York een kantoor te openen. Dat moet de internationale doorbraak verzekeren.

De kapitaalronde wordt gedragen door Hg, een Europese techinvestesteerder die een uitgebreide ervaring heeft met software businesses in de accounting sector. De afgelopen vijftien jaar investeerde Hg zo’n 1,8 miljard euro in de sector. Silverfin is nu de veertiende investering van het bedrijf. Hun ruime internationale ervaring in de sector en hun technologische expertise maakt van Hg de perfecte partner voor de volgende fase van Silverfin.

Joris Van Gool, Partner bij Hg, is enthousiast over de samenwerking met Silverfin: ‘Na een aantal jaren Silverfin in actie te hebben gezien, zijn we onder de indruk van de technologie en het potentieel dat het de accountingsector biedt. We zijn dus blij dat we ons nu bij het team kunnen voegen en Silverfin verder kunnen ondersteunen bij de groei.’ Het nieuws over de investering werd meteen opgepikt door verschillende nationale en internationale media.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here