Screenshot of a work video call - Many people of different ethnicities connecting together - 23 people. Video call during covid-19 Coronavirus quarantine.

Google rolt vandaag een nieuwe functie uit in Google Meet om omgevingsgeluid tijdens videomeetings te onderdrukken.

Advertentie

In april kondigde Google een nieuwe noise cancelling-functie aan voor de videochatapplicatie Google Meet. Een supervised learning-model op basis van artificiële intelligentie maakt het binnenkort mogelijk om in de app omgevingsgeluiden weg te filteren. Vandaag begint Google aan de uitrol van deze nieuwe feature, maar het kan nog even duren voor de functie voor alle gebruikers beschikbaar is.

Met de nieuwe functie wil Google inspelen op de groeiende tendens van thuiswerken. De uitbraak van het coronavirus zorgde ervoor dat de vraag naar een geluidsfilter groter werd. In een aankondiging op de website stelt Google dan ook dat het op die manier thuiswerk efficiënter wil maken. ‘Om onderbrekingen in je vergadering te beperken, kan Meet nu op een slimme manier achtergrondgeluiden filteren, zoals geblaf van je hond of toetsenbordgeluiden.’

Kleine testgroep

De uitrol van de geluidsfilter zal gradueel gebeuren. Zoals gewoonlijk begint Google met een klein aantal gebruikers. Op basis van de resultaten van die testgroep breidt het bedrijf de functie dan uit naar een grotere groep. In een interview met Venture Beat geeft Serge Lachapelle, die verantwoordelijk is voor het Product Management van GSuite, aan dat Google de functie in de maand juni voor iedereen beschikbaar zal maken.

De denoiser zal eerst in de webclient van Google Meet worden geïntegreerd. De Android- en iOS-apps volgen op een later moment. De ‘denoiser’ wordt standaard ingeschakeld maar kan ook worden afgezet in de instellingen van de app. De geluidsfilter zal daarnaast beschikbaar zijn voor klanten van GSuite met een Enterprise- of Enterprise for Education-abonnement. Ook Microsoft Teams kondigde in april al een dergelijke functie aan.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here