Bitcoin

Experten en investeerders vrezen dat de heropwaardering van de bekende bitcoin maanden of langer kan duren.

Advertentie

Drie weken geleden onderging Bitcoin een derde technische aanpassing. Die aanpassingen resulteren in een verlaagde waardering van Bitcoins. Concreet ligt het aan de prijs waaraan een nieuwe coin wordt aangemaakt. Dit proces heet ‘Bitcoin halving’. Dat betekent dat de hoeveelheid coins die gemined worden uit een block ineens gehalveerd zijn. Hierdoor is het moeilijker om aan die coin te geraken en dat heeft dus een effect op de waardering van de valuta.

Bitcoin ‘rewards’ dalen met de helft

Volgens Reuters daalden de ‘rewards’ voor het binnenhalen van bitcoin met de helft van 12.5 naar 6.25. Investeerders en experts verwachtten tot voor kort dat die daling in waarde wel weer in orde zou komen. Net zoals dat bij de vorige 2 aanpassingen gebeurde.

Volgens analisten is de virtuele munt al 11 procent in waarde gestegen sinds de aanpassingen drie weken geleden. Maar dat is niet per se positief aangezien de bitcoin meer negatieve dan positieve dagen had.

Volgens Nicholas Pelecanos, topman bij NEM Ventures, zit de bekende virtuele munt tussen een bull en een bear waarbij de fundamenten van de aan- en verkoop in beleggingen naar boven komen. Hij geeft aan dat het bitcoin-netwerk meer bull-signalen uitstuurt dan omgekeerd. Het zal dus vooral afhangen van de verkoop op korte termijn, rond hij af.

Investeren?

Geduld is een schone zaak. Volgens Lennard Neo, hoofd onderzoek bij Stack Funds, kan het 6 tot 12 maanden of langer duren vooraleer de waarde weer op zijn gewenste niveau staat.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here