Technology computer and internet cyber security and anti virus concept, Businessman pressing security shield with check mark icon with blurred office background.

De nieuwe Frans-Belgische alliantie vormt de eerste stap in het Europese expansiebeleid van de cybersecurityspeler Advens.

Advertentie

Vandaag zet de Franse cybersecurityspeler Advens zijn eerste stappen op de Belgische markt. Het bedrijf, dat zichzelf een pure player op het gebied van informatieveiligheid noemt, sluit een alliantie met het Belgische Cyber Security Management (CSM). CSM zal in ons land vanaf nu werken onder de vlag van CSM-Advens en claimt zo het Belgische leiderschap op het gebied van cybersecurity met 100% Europese oplossingen en diensten.

De alliantie met CSM is voor Advens een belangrijke stap naar internationale uitbreiding. In de voorbije jaren was het bedrijf actief in Frankrijk, waar het zo’n tweehonderd medewerkers heeft. ‘Wij zijn vooral aanwezig op de Franse markt en hebben de ambitie om een toonaangevende Europese speler te worden,’ legt Alexandre Fayeulle, stichter en voorzitter van Advens, uit. ‘Ons hoofdkantoor ligt in Rijsel, dus is België een eerste logische stap in ons Europees expansiebeleid’

Ook de keuze voor het Belgische CSM was voor Advens voor de hand liggend. ‘We werkten al een tijdje samen met CSM via de technologieën van Hexatrust. Maar we willen verder gaan. Vandaag creëren we veel meer dan een partnerschap tussen onze twee bedrijven, we zijn een echte Frans-Belgische alliantie aan het uitbouwen! We zijn verheugd dat we een duurzame en gezamenlijke werkwijze met CSM in België kunnen opbouwen.’

100% Europese oplossingen

Ook CSM heeft veel te winnen met het partnership. De samenwerking met Advens versterkt het aanbod het de Belgische onderneming. Dankzij de alliantie kan CSM zijn klanten nu een compleet dienstenpakket aanbieden met de nodige expertise, kennis en technologieën om hun IT-beveiliging goed en performant op te bouwen. Dit gaat van consulting en auditing tot architectuur en integratie via SecaaS (Security as a Service).

‘We zijn erg blij dat Advens voor CSM heeft gekozen om de Belgische markt te betreden’, zegt Peter Braem, CEO van CSM. Sinds de oprichting van het bedrijf in 2017 is CSM stap voor stap gegroeid. Met nieuwe contracten in verschillende sectoren heeft CSM zijn expertise verbreed en verdiept. Maar de basis blijft dezelfde: 100% Europese oplossingen.

‘Onze kracht ligt in het feit dat onze oplossingen allemaal 100% Europees zijn. Dat is een essentieel punt voor Belgische instellingen en bedrijven die garant staan voor data back-up in Europa. Door de oplossingen en diensten van Advens toe te voegen aan ons aanbod bieden we onze klanten een globale aanpak in cybersecurity. We zijn er zeker van dat deze mooie alliantie zal leiden tot een vruchtbare samenwerking.’

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here