Het gemeentebestuur van Schilde wil de lokale handel een duwtje in de rug geven, en gaat daarvoor al zijn inwoners een Unity Card schenken.

Advertentie

Voor vele kleine lokale handelaars zal 2020 een ontzettend moeilijk jaar worden. De meeste winkels mochten in mei dan wel weer de deuren openen, de ongelijke concurrentie van groothandels met webshops is er enkel groter op geworden. Het gemeentebestuur van Schilde, een gemeente in de provincie Antwerpen, wil de lokale economie een duwtje in de rug geven via de Unity Card.

De Unity Card werd ontwikkeld door het Brusselse bedrijf Loyaltek met het specifieke doel om kleine handelaars te ondersteunen na de coronapandemie. De kaart ziet er uit en werkt zoals een gewone Visa-kaart, maar kan op een speciale manier ingesteld worden. De kaart kan gekoppeld worden aan een bepaald aantal handelszaken en enkel daar kan het bedrag dat er opstaat gespendeerd worden. Het bedrag op de kaarten zal na een ingestelde tijd ook verdwijnen. Het geld kan dus niet gespaard worden of in andere (web)winkels uitgegeven worden. De doelstelling van Unity Card is dus om de economie op korte termijn een snelle boost te geven.

De gemeente Schilde bestelde bij Loyaltek voor al zijn 20.000 inwoners een Unity Card. Elk huishouden zal een kaart ontvangen met daarop 10 euro per bewoner die ingeschreven is op dat adres.

Eerste gemeente in Europa

De samenwerking met Schilde betekent voor Loyaltek een eerste doorbraak met hun Unity Card. De betaalkaart lanceerde enkele weken geleden, maar Schilde is de gemeente in Europa die aankondigt de kaarten te gaan gebruiken. Oprichter van Loyaltek Robert Masse maakt zich wel sterk dat expansie spoedig zal volgen. Gesprekken lopen met verschillende gemeenten in binnen- en buitenland, maar Masse noemt geen namen van gemeentes. Het zou wel gaan over in totaal 1 miljoen kaarten.

Loyaltek geeft aan elke gemeente die samenwerkt met het bedrijf de eerste 5000 exemplaren gratis. Ook andere kosten worden tot het minimum beperkt. De kaarten kunnen bovendien ook razendsnel geleverd worden, in slechts enkele dagen.

Zou jij het interessant vinden moest je gemeente investeren in de Unity Card? Laat het ons gerust weten in de reacties!

Advertentie

5 REACTIES

  1. Schilde als eerste ? Wij hebben gisteren een kortingsbon van € 10,00 gekregen van de gemeente welke we kunnen spenderen in de lokale aangesloten handel van Sint-Kaetlijne-Waver.

  2. Als handelaar moet je visakaarten aanvaarden , voor veel handelszaken is het niet interessant om met visa te werken. De handelaar moet ofwel extra kosten maken ofwel niet meedoen. Dus stellen dat het HET systeem is om lokale zaken een duw in de rug te geven is meer dan een brug te ver. Ook geeft zowel de gemeente als de firma Loyaltek nergens melding van de exacte kosten die het meebrengt voor de handelaar. Vele plaatselijke handelaars zullen hier ofwel niet aan meedoen, ofwel extra kontrakten en kosten aan hun been hebben voor langer dan 3 maanden.

    • Dag Marc,

      De bewering dat de Unity Card HET systeem is om de lokale handelaars er door te helpen maken we ook niet. We stellen enkel dat dat de doelstelling van Loyaltek is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here