transformation business concept with progress bar

Digitalisering loont. Dat laat een recente studie van het onderzoeksbureau Ipsos bij 130 Belgische bedrijven zien. Meer efficiëntie, een kortere productieketen en lagere kosten zijn de belangrijkste redenen voor ondernemingen om in te zetten op digitale innovatie. Maar hoe start je met digitalisering? Op de Think Digital Summit van IBM ontdek je alle mogelijkheden.

Advertentie

Digitale transformatie is de laatste jaren een hot topic in de bedrijfswereld. Steeds meer bedrijven zetten in op digitalisering om sneller, efficiënter en goedkoper te werken. Uit een studie van onderzoeksbureau Ipsos blijkt dat zo’n acht op de tien Belgische bedrijven vandaag een plan hebben voor digitale transformatie. Twee jaar geleden was dat nog niet de helft. ‘Steeds meer bedrijven zien dus in dat je door technologie in te zetten businesswaarde creëert.’

Dezelfde studie van Ipsos toont ook aan dat die evolutie loont. Maar liefst negen op de tien bedrijven wint bij het doorvoeren van digitale innovaties. Meteen na een digitaliseringsproject plukken bedrijven de vruchten van hun investering. De belangrijkste voordelen zijn meer efficiëntie, een kortere productiecyclus en kostenbesparingen. De resultaten van een digitaliseringsproject zijn dus alvast veelbelovend. Vooral in deze tijden van mondiale economische crisis is het belangrijk om met behulp van technologie slimmer en kostenefficiënter te werk te gaan. Maar hoe begin je eraan?

Tijdens de Think Digital Summit van IBM ontdek je samen met tientallen experts uit de technologiesector de mogelijkheden van digitale transformatie. Het virtuele evenement focust op innovatie in een post-coronawereld. Hoe kan je gebruik maken van digitale technologie om de uitdagingen van vandaag om te zetten in kansen voor morgen? De verschillende keynotes op 12 juni bereiden je voor op de rol van digitale technologieën in deze nieuwe realiteit.

IBM Think Digital Summit: kickstart je digitale transformatie

Zin om meer te weten te komen over innovatie in een post-corona wereld? Van zakelijke strategie tot agile organisatie: de Think Digital Summit belicht elk facet.

Programma 09:15 – 14:00 uur:

  • Is het nu tijd om je verhaal te herdenken?

Hoe blijf je als bedrijf essentieel in een tijd van crisis? In een inspirerende keynote van Communication Designer Jeremy Waite ontdek je hoe je pijnpunten transformeert in sterktes. Nu bedrijven overal ter wereld hun deuren terug openen, is het tijd om na te denken over hoe het verder moet. Bedrijven moeten vandaag elk facet van hun business herdenken: van personeelsbeleid tot bedrijfsmodel en organisatiestructuur. Met concrete actiepunten en tips & tricks van Waite ontdek je in deze keynote hoe.

  • Hoe ING een digitale bank werd

Verschillende bedrijven worstelen vandaag met hun transformatie naar een digitale onderneming. Vooral in traditionele sectoren als de overheid en de bankensector hebben organisaties het moeilijk om zich aan te passen aan de digitale realiteit. Maar er zijn ook inspirerende verhalen. Op enkele jaren tijd wist de grootbank ING zich te transformeren in een digitale organisatie. Chief Enterprise Architect Henrik van Bruggen van ING vertelt je het verhaal.

  • Agile… in de praktijk

Wie innovatie zegt, zegt ‘agile’. We hebben allemaal (te veel) trainingen gevolgd over agile. Maar wanneer we terugkeren naar ons (thuis)kantoor, realiseren we ons vaak dat er een enorme kloof is tussen de ideale situatie die wordt beschreven in (virtuele) trainingen en de realiteit. In deze sessie laat IT-manager Jan Blondeel van Crelan de theorie achter zich en deelt hij zijn ervaringen om jouw organisatie meer agile te maken.

Meer weten? Zin om er ook (virtueel) bij te zijn? Schrijf je in voor de IBM Think Digital Summit via deze link.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here