Business woman study financial market to calculate possible risks and profits.Female economist accounting money with statistics graphs pointing on screen of computer at desktop. Quotations on exchange

Met een reeks online toepassingen wil Agoria Belgische kmo's wegwijs maken op het gebied van digitale transformatie.

Advertentie

De Belgische technologiefederatie Agoria lanceert DigiCoach, een programma op maat van kmo’s dat bedrijven helpt bij hun digitale transformatie. Met een project dat ondersteund wordt door de Vlaamse, Brusselse en Waalse regering wil de organisatie inzetten op digitale versnelling. Vlaams viceminister-president Hilde Crevits, Waals viceminister-president en minister van economie Willy Borsus en Brussels minister van Werk en Digitalisering Bernard Clerfayt steunen het project vanuit hun bevoegdheden.

Het DigiCoach-programma stelt bedrijven in staat om door de vele digitale bomen nog het bos te zien en om makkelijker de weg te vinden naar de leveranciers van digitale oplossingen in dit land. Met een aantal online toepassingen wil het programma bedrijven de tools aanbieden om hun digitale transformatie te versnellen. DigiCoach heeft ook veel aandacht voor de competenties van de medewerkers die cruciaal zijn om digitalisering op volle toeren te laten draaien. Voor de duizenden kmo’s is een beetje hulp in dit complexe labyrint geen overbodige luxe nu het allemaal wat sneller moet.

Online toepassingen

‘In de afgelopen maanden werd het extra duidelijk hoe belangrijk digitale technologie is om de economische activiteit in stand te houden, om te kunnen samenwerken en in contact te blijven met klanten. Het gebruik van het internet steeg met zo’n vijftig procent. Had een dergelijke crisis zich dertig jaar geleden voorgedaan, dan was onze economie met de grond gelijk gemaakt. De voorbije maanden hebben we met ons allen aan een nooit gezien tempo het digitale tijdperk omarmd’, zegt manager Digitaal Danny Goderis van Agoria.

Het DigiCoach-programma bevat een aantal online toepassingen die gratis ter beschikking worden gesteld voor kmo’s en alle bedrijven in het land.

  • DigiScan geeft bedrijven een kader om zichzelf te evalueren op het vlak van digitale transformatie met aandacht voor innovatie, zakenprioriteiten, het digitaliseren van de bedrijfsprocessen en de digitale cultuur in een bedrijf. Het is een 360° feedback tool voor een digitaal ontwikkelingstraject.
  • DigiSkills geeft de werknemers van een bedrijf inzicht in hun eigen digitale vaardigheden. Waar is bijscholing of omscholing nodig om relevant te blijven in een bepaalde job nu, en in 2030? DigiSkills is een paspoort waarmee elke werknemer zijn of haar digitale vaardigheden bekend maakt.
  • DigiConnect helpt bedrijven om op een gestructureerde manier de weg te vinden naar leveranciers van digitale technologie, infrastructuur, data gedreven toepassingen en allerhande digitale oplossingen. Het is de snelste weg naar dienstverleners voor digitale projecten.

Agoria roept de politieke wereld en werknemer- en werkgeversorganisaties op om de digitale transformatie van bedrijven samen te begeleiden en te dynamiseren door deel te nemen aan het programma. De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) West-Vlaanderen en Engine, een digitale accelerator in Louvain-La-Neuve, doen alvast mee. ‘Allemaal samen geven we zo een forse duw aan de innovatie en digitalisering van bedrijven. Dat versterkt de concurrentiepositie van onze bedrijven en zal onze economie en werkgelegenheid opnieuw doen floreren’, besluit Goderis.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here