Back view of business woman talking to her colleagues about business plan in video conference. Multiethnic business team using laptop for a online meeting in video call. Group of businessmen and businesswomen smart working from home.

Gebruikers van Microsoft Teams kunnen vanaf vandaag aansluiten bij gesprekken via Skype en omgekeerd. De nieuwe functie maakt deel uit van het plan van Microsoft om Skype for Business uit te faseren.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!In maart kondigde Microsoft aan dat het de communicatie-app Microsoft Teams in de toekomst compatibel zou maken met Skype. Met deze nieuwe functie kunnen gebruikers van Teams automatisch Skype-gebruikers bellen en vice versa. De interoperabiliteit van de twee platformen stond gepland in april, maar is dus pas vanaf vandaag actief.

In een blog op de website benadrukt Microsoft dat de nieuwe functie ‘samenwerking mogelijk maakt met meer partners, klanten en leveranciers die vertrouwen op Skype voor consumenten als hun communicatie-app.’ De functie wordt ondersteund op desktop, web en mobile (iOS / Android) en is beschikbaar voor Microsoft 365- en Office 365-klanten. In het Teams Admin Center kunnen beheerders de gebruikerstoegang tot de functie instellen.

Uitfasering van Skype for Business

De interoperabiliteit van Skype en Teams kadert verder binnen de uitfasering van Skype for Business die voor volgend jaar gepland staat. Op 31 juli 2021 zal Skype for Business Online officieel stoppen met werken. De nieuwe functie moet het gemakkelijker maken voor gebruikers van Skype om te starten met Teams.

Bedrijven of organisaties die willen overstappen naar Microsoft Teams kunnen dat nu ook eenvoudig doen via het ‘Sype for Business Upgrade Plan’ binnen het Teams Admin Center. ‘Of je nu pas begint met Microsoft Teams, al gebruik maakt van Teams naast Skype for Business, of klaar bent voor een upgrade, dit plan biedt je alles wat je nodig hebt voor een succesvolle migratie,’ schrijft Microsoft in de blog.

Via een stappenplan kunnen enterprise-klanten hun bedrijf voorbereiden op de overstap. Microsoft biedt klanten daarvoor ‘begeleiding en best practices, gratis werkdocumenten, planningtools en communicatietemplates aan’. Alle informatie voor een naadloze overstap naar Microsoft Teams vind je hier terug.

Gebruikt jouw bedrijf of organisatie nog Skype for Business of ben je al overgestapt naar Teams? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here