Met ‘support links’ wil Google lokale bedrijven steunen tijdens de coronacrisis. Google-gebruikers kunnen via de functie rechtstreeks een bedrag doneren aan hun bedrijf van keuze.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Wil je de lokale economie een hart onder de riem steken tijdens de coronacrisis? Binnenkort kan het in Google Maps België. Om kleine bedrijven te steunen voegt Google een nieuwe functie toe in Search en Maps. Met ‘support links’ kan je rechtstreeks een gift doen aan jouw favoriete kleine onderneming. In de vorm van een waardebon of een geldbedrag steun je zo de lokale economie.  

De werkwijze is eenvoudig. Je typt in de zoekmachine de naam van het bedrijf in. Rechts op het beeld verschijnt naast de zoekresultaten het bedrijfsprofiel. Daar vind je een knop die je toestaat om een gift te doen. De support links zijn niet voor elke handelaar beschikbaar. Bedrijven moeten ze eerst activeren in hun bedrijfsaccount op Google. Betalen voor de donatie kan via GoFundMe en PayPal. Ook kan je bij je gift een persoonlijke boodschap schrijven die op het bedrijfsaccount van de ondernemer verschijnt.

In de gif hieronder zie je hoe het werkt.

Beschikbaar in België 

De dienst werd in Google eerst uitgerold in de Engelstalige landen. Na de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Australië volgden al snel achttien nieuwe landen. Het is nog niet exact bekend wanneer de functie in België beschikbaar zal zijn, maar we verwachten dat Google de uitbreiding snel zal verderzetten. In een blog over het initiatief spreekt het bedrijf van ‘enkele weken’.

Sinds februari zijn de zoekopdrachten om lokale bedrijven te steunen exponentieel toegenomen. Het aantal searches steeg met 700 procent. ‘Mensen over de hele wereld zijn op zoek naar manieren om boekenwinkels, lokale cafés, geliefde dansstudio’s en andere bedrijven die hun buurt karakter geven te ondersteunen, zelfs als het op afstand is’, aldus Google. Met de search links wil het bedrijf op deze trend inspelen.  

Zou jij lokale bedrijven ook steunen met een gift via de Google support links? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here