Terwijl het land geleidelijk uit de lockdown door Covid-19 stapt, deed Orange Belgium onderzoek naar de netwerkcijfers om een antwoord te vinden op de vraag hoe wij in België omgaan met #blijfinuwkot. Wat blijkt? We ervaren minder stress tijdens het telewerken, we voelen ons meer verbonden met familie en we volgen het nieuws nog meer op de voet.

Advertentie

Bijna de helft van de mensen die nog kunnen werken, doet dat van thuis uit. Een groot deel van de Belgen die telewerken, zo’n 40 procent, ervaart minder werkgerelateerde stress dan op de werkvloer. Meer dan 6 Belgen op 10 werken minstens even efficiënt van thuis uit. 23 procent is naar eigen zeggen productiever, terwijl bijna 4 telewerkers op 10 (38 procent) klagen dat ze thuis minder werk verzet krijgen. Dat percentage stijgt naar 43 procent bij de mensen die telewerken moeten combineren met de zorg voor hun kinderen, en zakt naar 34 procent bij de medewerkers zonder kinderen.

#BlijfVerbondenMetFamilie

Nooit eerder was de Belg zo verbonden met vrienden en familie. Meer dan de helft van de respondenten (54 procent) heeft meer contact met vrienden en familie tijdens de Covid-19-crisis. Contact houden doen we voornamelijk door te chatten via onze telefoon. Meer dan 1 Belg op 2 (54 procent) chat dagelijks. 43 procent belt zijn vrienden of familie minstens een keer per dag. De Belg toont ook meer belangstelling voor het nieuws (51 procent) en (her)ontdekt (nieuwe) manieren om zich bezig te houden: 37 procent zegt meer te kokkerellen en 30 procent leest meer.

Videogesprekken kennen een explosieve groei

Om overleg te plegen met collega’s of te e-peritieven met familie of vrienden… videogesprekken zijn razend populair. Volgens het onderzoek van Orange Belgium heeft 1 Belg op 4 minstens een keer per dag een videocall voor het werk. 68 procent voert minstens wekelijks een videogesprek. Maar we gebruiken videocalls ook om in contact te blijven met vrienden en familie. Bijna 1 op 5 heeft dagelijks videocalls met vrienden of familie.

“Dat mensen in deze speciale tijden meer verbonden zijn met elkaar, komt niet uit de lucht gevallen”, zegt Christophe Dujardin, Chief Consumer Business Officer van Orange Belgium. “Als operator spelen we een cruciale rol in deze lockdown, want dankzij ons kunnen onze klanten verbonden blijven met hun vrienden en familie. Ons netwerk biedt hen de mogelijkheid om thuis te werken, het nieuws te volgen en te ontspannen.”

Ervaar jij ook minder stress bij het telewerken? Laat het ons weten via een reactie onderaan het artikel.

Bron: Orange

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here