Goed nieuws voor de digital identity-app itsme. Drie jaar na de lancering heeft het platform nu twee miljoen gebruikers. En met de nieuwe plannen voor de integratie van het platform met internationale id's, wil itsme nu zijn volgende stappen richting het buitenland zetten.

Advertentie

Drie jaar geleden werd itsme opgericht. De ambitie was om een eenvoudig digitaal platform te creëren waarmee je veilig kan inloggen, gegevens delen en documenten ondertekenen met je smartphone. Het gebruiksgemak van de app had meteen veel succes. Onder voormalig CEO Kris De Ryck rondde het platform onlangs de kaap van twee miljoen gebruikers af. In mei tekende het bedrijf in totaal 3,75 miljoen Itsme-acties op.

Vandaag raakte bekend dat itsme een nieuwe kopvrouw krijgt. Stephanie De Bruyne zal De Ryck in zijn functie opvolgen. De Bruyne studeerde af als handelsingenieur en juriste en begon haar carrière bij Bain & Company. Vervolgens stapte ze over naar BNP Paribas Fortis, waar ze betrokken was bij verschillende digitale projecten. De Bruyne werkte er aan de uitrol en integratie van de itsme-app met de software van de bank.

Internationaal potentieel

Met de nieuwe CEO heeft het bedrijf grootse plannen. Zo wordt het na de zomer mogelijk om met een internationaal paspoort en een Europese identiteitskaart of rijbewijs een account op de app aan te maken. Vanaf volgend jaar moeten die Europese id-bewijzen immers aan een uniforme standaard voldoen. Zo wil Itsme ook in het buitenland doorbreken.

Het internationaal potentieel van het platform is groot. De itsme-software is zeer gebruiksvriendelijk en ondersteunt meer dan tweeduizend applicaties in de publieke sector. Ook in de zorgsector, de financiële sector, hr en sociale secretariaten, nutsvoorzieningen en het notariaat maken bedrijven en klanten gretig gebruik van de app.

Nu de coronacrisis de versnelling naar digitale diensten een duwtje in de rug heeft gegeven, zag itsme het aantal gebruikers met dertig procent groeiend. ‘Veel mensen leren nu pas echt de mogelijkheden kennen van telewerken en online vergaderen. We werken plots een stuk efficiënter en leren ons sneller aan te passen aan nieuwe technologieën,’ zei voormalig CEO De Ryck daarover in een interview. Vandaag bereikt de app al twee miljoen gebruikers.

Lees hier onze Workshop: aanmelden met Itsme.

Gebruik jij de itsme-app al? Laat het ons weten in een reactie onderaan het artikel.


Geen velden gevonden.

Gerelateerde artikelen

Itsme app gaat samenwerken met Adobe Sign en Microsoft

Itsme schakelt een versnelling hoger en sluit een overeenkomst met Microsoft en Adobe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here