KBC en het Limburgse accessoiremerk Gemini slaan de handen in elkaar voor een nieuw project. Samen willen ze een polsband creëren om contactloos te betalen.

Advertentie

Contactloos betalen zit in de lift. Sinds de start van de coronacrisis zijn steeds meer mensen overgestapt op contactloos. Bij KBC kunnen klanten dat doen via hun bankkaart, smartphone of sporthorloge. En vanaf volgende maand komt daar wellicht ook een polsband bij. Samen met de Belgische armbandenproducent Gemini brengt de bank in juni een collectie polsbandjes uit waarmee klanten contactloos kunnen betalen.

In juni start Gemini ook een testproject voor de polsbandjes in Zweden en Noorwegen. De Belgische producent werkt daarvoor samen met SEB en Nordea, twee Scandinavische banken. Daarnaast is Gemini een samenwerking gestart met een Belgische grootbank. Welke groep dat is, wil Gemini volgens De Tijd niet zeggen. ‘Maar uit de logo’s die vermeld stonden op een testversie van Gemini’s onlineshop die de Belgische zakenkrant kon bekijken, valt af te leiden dat het om KBC gaat,’ valt er te lezen in het artikel van De Tijd.

Al langer in ontwikkeling

De lancering van de polsbandjes komt op een uitgelezen moment. Sinds het begin van de coronacrisis lijkt iedereen zich bewust te zijn van de besmettingsrisico’s die traditioneel digitaal betalen met zich meebrengt. Zo verdubbelde het aantal contactloze betalingen in april tegenover de maand ervoor. Experts verwachten dat die trend zich in de toekomst nog zal doorzetten.

Hoewel de coronacrisis wel een rol speelt in de ontwikkeling van de armband, was het bedrijf hier al langer mee bezig: ‘We zijn in december met het project gestart, al is corona wel een katalysator. We hebben het design van onze polsbanden die contactloos betalen mogelijk maken wat strakker gemaakt,’ zegt Arne Schelkens, CEO en eigenaar van Gemini. De polsband van Gemini is een nieuw, stijlvol alternatief voor contactloos betalen. Een seconde met de ‘brocelet’ tegen de terminal tikken volstaat om de betaling te bevestigen. Handig, toch?

Zou jij binnenkort met een polsbandje willen betalen? Laat het ons weten via de reacties onderaan het artikel.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here