De Franse multinational Sodexo zal voortaan enkel nog digitale ecocheques uitgeven. Daarmee speelt het bedrijf in op de trend van digitaal betalen, die tijdens de coronacrisis werd versneld.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!De tijd dat we nog cash in onze portefeuille hadden zitten lijkt voorgoed voorbij. De shift naar digitaal betalen is al een tijdje ingezet. Met de uitbraak van het coronavirus lijkt die trend zich voorgoed door te zetten. Dat merkt ook Sodexo. Om in te spelen op de wensen van de consument wil het bedrijf nu inzetten op digitale ecocheques. Een goede vier jaar nadat de digitale ecocheques in België worden ingevoerd, zal de papieren versie verdwijnen. De productie van de papieren cheques zal volledig worden stopgezet, zo zegt het bedrijf in een persmededeling.

‘De Covid-19-crisis heeft getoond dat de consument een zeer duidelijke voorkeur heeft voor betalingen met kaart, met name voor contactloos betalen. Niet in de laatste plaats om gezondheidsredenen, maar ook voor het snelle en veilige aspect van deze betaalmethode. Een elektronische versie komt daarnaast volledig overeen met een van de doelstellingen van de ecocheque: het aanmoedigen van milieuvriendelijk gedrag’, beargumenteert Sodexo.

Tot 31 augustus nog papieren ecocheques

Vanaf morgen kunnen bedrijven die met Sodexo samenwerken kosteloos overstappen op de digitale ecocheques. De elektronische ecocheques zullen beschikbaar zijn via de Sodexo Card, waarop ook de maaltijdcheques en cadeaucheques staan. Bedrijven die dit jaar nog de papieren cheques verkiezen, kunnen die nog tot 31 augustus 2020 bestellen. De cheques zullen dan nog in circulatie blijven tot 31 december 2022.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here