Microsoft heeft een update klaar voor Teams Rooms. Met een nieuwe authenticatiemethode wordt vergaderen in Teams eenvoudiger en veiliger. De deadline voor het installeren van de update is 13 oktober.

Advertentie

In een blogpost op TechCommunity kondigt Microsoft verschillende updates aan voor Teams Rooms, de virtuele vergaderoplossing voor op kantoor. Met een nieuwe authenticatiemethode en enkele andere features wil Microsoft bedrijven helpen om na de lockdown weer veilig aan de slag te gaan. ‘Hoewel fysieke vergaderruimten voor velen op dit moment misschien niet de focus zijn, zijn er nog steeds organisaties en sectoren waarvan de essentiële werknemers vandaag op deze ruimtes blijven vertrouwen. We erkennen ook de cruciale rol die Microsoft Teams Rooms zal spelen als organisaties weer aan het werk gaan.’

De belangrijkste nieuwe feature in de vergaderapplicatie is de nieuwe authenticatiemethode. Met de moderne authenticatie via OAuth 2.0-tokens kan je veilig verbinding maken met Microsoft Exchange, Microsoft Teams en Microsoft Skype for Business. Hoewel de vorige versie van Teams Rooms wel al gebruik maakte van gegevensversleuteling, moesten gebruikers nog steeds paswoorden over het netwerk naar elkaar versturen. Ook was tweefactorauthenticatie (2FA) niet mogelijk. Met de nieuwe authenticatiemethode, die steunt op tokens uit de Azure Active directory, heeft Microsoft die zaken aangepakt.

Update voor 13 oktober

Met de invoer van de OAuth 2.0-tokens zal ook de oude aanmeldingsfunctie verdwijnen. Bedrijven krijgen nog tot 13 oktober de tijd om over te stappen op de nieuwe versie van Teams Rooms. Na die datum wordt de update verplicht voor alle gebruikers. Nadien is het niet meer mogelijk om bij de applicatie aan te melden via Basic Authentication en kan je de software niet meer gebruiken.

De update in Teams Rooms is ondertussen al beschikbaar in de Windows Store en is binnen enkele weken voor elk account te downloaden. Microsoft laat wel weten dat je de nieuwe authenticatiemethode manueel moet instellen. Zo wil het bedrijf ‘de potentiële impact voor bestaande on-premises klanten die tijd nodig hebben om hybride moderne authenticatie te plannen en te implementeren, verminderen’. Om hier meer over te leren, kan je de richtlijnen van Authentication in Microsoft Teams Rooms raadplegen. Gebruik jij ook Microsoft Teams? Laat het ons weten via een reactie onderaan het artikel.


Geen velden gevonden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here