De Grootste Buurtbistro is een initiatief waarmee DinnerGift en Giveaday de Belgische horeca wil ondersteunen. Met behulp van Google Meet willen de organisaties vrienden, familie en collega’s samenbrengen rond een virtuele tafel voor takeout.

Advertentie

De coronacrisis treft de Belgische horecasector hard. Nu mensen niet meer uit eten mogen gaan, steunen restaurants vooral op afhaalmaaltijden. Om zaakvoerders een hart onder de riem te steken, besloten DinnerGift en Giveaday.be de handen in elkaar te slaan. Het resultaat van de samenwerking: de organisatie van de Grootste Buurtbistro ooit. Met dit evenement willen ze volgens Bart Wolput van Giveaday.be ‘de deelnemende horecazaken in de spotlight zetten en tegelijk een groot moment van gezelligheid creëren’.

De Grootste Buurtbistro is een virtueel evenement dat mensen op afstand rond de tafel brengt. Op de website van het initiatief kan je een afhaalmaaltijd bestellen bij je favoriete restaurant. Als je je vrienden of familie uitnodigt om hetzelfde te doen, kan je dan met behulp van Google Meet samen tafelen. ‘Dankzij de steun van Google kwamen we snel uit bij Google Meet dat online ontmoetingen eenvoudig maakt. Zo stimuleren we buren, vrienden en familie om die dag met elkaar virtueel aan tafel te schuiven,’ zegt Wolput verder.

Eenvoudig meedoen

Sinds de lancering van De Grootste Buurtbistro registreerden zich al 1800 restaurants op de website van het initiatief. Ook de reserveringen voor virtuele tafeltjes stromen binnen. Groepen die zich registreren maken ook kans op een virtueel bezoekje van een bekende Vlaming. Zo doen anderen Pieter Embrechts, Evi Hanssen en Sofie Dumont mee aan het initiatief. Wil jij ook een tafeltje reserveren? Online registreren voor ontbijt, brunch, lunch of een diner kan nog tot en met morgen.

Deelnemen is eenvoudig, zowel voor horecazaken die op 23 mei takeout of leveringen doen als voor mensen die samen willen eten:  

Voor de restaurants:

  • Ga naar www.degrootstebuurtbistro.be en klik op “Zaak toevoegen”
  • Voeg de gegevens van je zaak toe, een enthousiaste beschrijving en een linkje naar je bestelformulier
  • Maak je klaar voor de Grootste Buurtbistro van zaterdag 23/5!

Voor de gasten: 

  • Ga naar www.degrootstebuurtbistro.be en klik op “Takeout bestellen”
  • Kies wat je op tafel wil zetten: ontbijt, lunch, brunch, zoetigheid, apero of diner. Bekijk de zaken in je buurt die afhaal- of leveringsopties aanbieden.
  • Kies je favoriete zaak uit de lijst en klik door naar hun bestelwebsite
  • Bestel op voorhand of de dag zelf, naargelang het restaurant al dan niet met een leveringsdienst werkt
  • Haal je maaltijden af op 23 mei en verbindt bijvoorbeeld via Google Meet met je vrienden, buren of familie. Geniet samen van de kunstwerken klaargemaakt door je favoriete zaak!
  • Blijf op de hoogte via https://www.facebook.com/events/2989304781145504/.

Zou jij graag meedoen aan De Grootste Buurtbistro? Laat het ons weten via de reacties onderaan het artikel.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here