Met een nieuwe planningtool wil Microsoft samenwerking vandaag nog efficiënter maken. Microsoft Lists is beschikbaar voor bedrijven die werken met Microsoft 365. De app wordt geïntegreerd in Teams, SharePoint en Outlook.

Advertentie

Op het virtuele Build 2020-event kondigde Microsoft heel wat nieuwe updates en toepassingen aan voor bedrijven en ontwikkelaars. Opvallend was daarbij de aankondiging van Microsoft Lists, een nieuwe app die digitaal samenwerken efficiënter moet maken.

De functies van Microsoft Lists gaan verder dan de klassieke To Do-app. Met de nieuwe tool kan je problemen opvolgen, inventarissen beheren, agenda’s voor evenementen opvolgen, FAQ’s managen en nog veel meer. De mobiele versie van Lists maakt het daarnaast mogelijk om op afstand digitaal samen te werken met je collega’s. Handig in een periode waarin thuiswerk steeds meer de norm wordt.

Om de tool zo eenvoudig mogelijk te maken, heeft Microsoft ook een aantal kant-en-klare templates voor Lists gemaakt. Zo kan je contacten, evenementen en checklists met enkele klikken instellen. Op die manier past de app zich aan de vereisten van verschillende teams aan en zou het een alternatief kunnen vormen voor planningtools als Trello.

Werk visualiseren en regels instellen

Lists biedt ook verschillende manieren om werk te visualiseren. Voorlopig zijn er drie weergaven: raster, galerij en kalender. De standaardweergave is ‘raster’. De kalenderweergave legt zichzelf uit, en de galerijweergave is ideaal om taken visueel voor te stellen. Daarnaast kan je de weergave van de app ook aanpassen aan je eigen behoeften.

Een laatste interessante functie binnen Lists is het regelsysteem. Hiermee kan je op basis van het if-then-principe regels creëren. Als je bijvoorbeeld een nieuw item toevoegt aan de planning, kan je Lists vragen om een e-mail te sturen naar je teamgenoten of contacten. Ook kan je reminders voor taken of evenementen instellen om iedereen op de hoogte te houden.

De zakelijke app is ten slotte beschikbaar voor bedrijven die met Microsoft 365 werken. Lists is geïntegreerd in Teams, SharePoint en Outlook. Zo kan je vanuit die applicaties meteen aan de slag. De lancering van de app staat gepland voor deze zomer.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here