Bron: Pexels

In een recente investeringsronde haalde het Amerikaanse biotechbedrijf Immunai 20 miljoen dollar op. Daarmee willen de oprichters het hele immuunsysteem in kaart brengen.

Advertentie

De voorbije twee jaar werkte het biotechbedrijf Immunai aan een nieuwe technologie om het immuunsysteem van elke patiënt in kaart te brengen. Met behulp van machine learning wil de Amerikaanse onderneming ziekten beter kunnen opsporen en behandelen. Een nieuwe investeringsronde van 20 miljoen dollar brengt Immunai nu een stap dichter bij dit doel.

Immunai werkt op het snijvlak tussen technologische innovatie en klinische wetenschap. Twee jaar geleden werd het bedrijf opgericht door onderzoeker Noam Solomon en ingenieur Luis Voloch. Met hun passie voor computationele biologie wilden ze een bijdrage leveren aan de gezondheidszorg. Toen de twee mannen vorig jaar Ansuman Satpathy, professor van immuniteit aan Stanford, en datawetenschapper Danny Wells ontmoetten, was het plaatje compleet. ‘We koppelen onze inzichten in artificiële intelligentie aan het biologisch onderzoek van Ansu en Danny’, zegt Solomon in een interview met TechCrunch.

Complex immuunsysteem

Het onderzoek van Immunai moet een cruciale rol spelen in de ontwikkeling van behandelingen voor ziekten als kanker. Met een beter inzicht in het immuunsysteem willen ze een revolutie in het medisch onderzoek teweeg brengen. Het immuunsysteem bestaat immers uit biljoenen cellen met verschillende functies. Die complexiteit maakt het moeilijk om te voorspellen hoe medicijnen met immuuncellen zullen interageren. Immunai wil met behulp van machine learning het immuunsysteem in kaart brengen om de klinische respons van het lichaam op medische behandelingen te versterken.

Het platform van Immunai zal ter beschikking worden gesteld aan farmabedrijven om onderzoekers een beter inzicht te geven in de interactie tussen medische behandelingen en het immuunsysteem. Zo biedt Immunai een brede kijk op immunotherapie. ‘Als je alleen naar een specifieke ziekte of patiëntengroep kijkt, krijg je een beperkt beeld van het immuunsysteem’, zegt Solomon in een verklaring. ‘Door machine learning toe te passen op onze database identificeert ons platform veelvoorkomende patronen die anders niet zichtbaar zijn.’

Missie

Met de nieuwe investeringen wil Immunai zijn technologie en businessmodel verder uitbouwen. Daarvoor neemt het bedrijf ook nieuw personeel aan. ‘We hebben de tools en kennis ontwikkeld om elke onderzoeker op het gebied van immuno-oncologie en celtherapie te helpen met hun werk. Dit verbetert de snelheid waarmee geneesmiddelen worden ontwikkeld en op de markt worden gebracht door hun werking op te helderen.’

De 20 miljoen dollar aan startkapitaal van het bedrijf is grotendeels afkomstig van de durfkapitaalfondsen Viola Ventures en TLV Partners. Immunai heeft de voorbije twee jaar klinische partnerschappen uitgebouwd met verschillende medische centra en werkt ook samen met farmabedrijven die onderzoek doen naar celtherapie.


Geen velden gevonden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here