Young business woman working on a tablet

Ondernemers kunnen zich vanaf nu in enkele klikken aansluiten bij Attentia. Zo kiest de hr-specialist voor minder administratieve rompslomp, een snellere dienstverlening en lagere kosten.

Advertentie

Vandaag lanceert Attentia als eerste hr-specialist in België een digitale aansluiting voor kmo’s. Met een intuïtief platform kunnen startende ondernemers zich aanmelden bij het sociaal secretariaat. Daarmee speelt het bedrijf in op een veranderende markt. Meer digitalisering en snellere dienstverlening zijn vandaag de norm. ‘Het doel is om de administratieve rompslomp te verlichten waardoor de aansluiting sneller kan. Daarnaast hoeft de ondernemer zich niet te verplaatsen en is hij dus ook niet gebonden aan de kantooruren. Coronatijden of niet!’.

De coronacrisis heeft de ontwikkeling van het platform in een stroomversnelling gebracht. ‘De vraag vanuit de markt naar zo’n digitale dienstverlening was er al langer. Maar dat er sinds de start van de coronacrisis toch nog bijna 10.000 startende ondernemingen waren zoals bleek uit de cijfers van het onafhankelijk onderzoeksbureau Graydon, was voor ons het signaal om niet langer te wachten om onze digitale oplossing beschikbaar te maken’, zegt Berlinde Van Eenoo, directeur Zelfstandigen en KMO bij Attentia.

Focus op ondernemen

Het aansluitingsplatform is heel intuïtief opgebouwd. Via een logische flow met een aantal eenvoudige vragen en keuzes, weet een zelfstandige snel wat hij moet doen om wettelijk in orde te zijn. Er komt immers heel wat administratie kijken bij een eigen zaak en een eerste medewerker. Door de logische flow te volgen, wordt de ‘onboarding’ heel eenvoudig.

Het nieuwe platform moet ondernemers vooral veel tijd besparen. ‘Wie een zaak opstart, wil zich volledig concentreren op zijn core business. Zaken als administratie en aansluiting bij een sociaal secretariaat, doet een ondernemer op momenten die voor hem het beste uitkomen. Dat is meestal na de klassieke kantooruren. Op die nood willen we inspelen met ons nieuwe platform’, vertelt Van Eenoov verder. 

Laagdrempelig en intuïtief

Omdat Attentia beseft dat startende ondernemers elke euro twee keer omdraaien voor ze hem uitgeven, is de instapkost bewust laag gehouden. Voor de achterliggende diensten, zoals loonberekening, werkt Attentia met een abonnementsformule. Berlinde Van Eenoo: ‘Het voordeel van een abonnementsformule is dat je als ondernemer altijd en in alle transparantie weet wat de totale kostprijs is voor de aanwerving van een eerste werknemer. En voor de volgende werknemer.’

Ook hier is het de ondernemer die de controle in handen houdt. Hij kan bij de aansluiting immers zelf beslissen hoeveel werk hij uitbesteedt aan Attentia, afhankelijk van zijn kennis en zijn zin om zich er zich mee bezig te houden. ‘Wij bieden voor ieder wat wils: van een ‘light’-pakket naar full service’, aldus nog Van Eenoo. 

Wie plannen heeft om snel en eenvoudig als zelfstandige te starten of om een eerste medewerker in dienst te nemen, kan een kijkje nemen op de website.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here