lightbox with text WORK FROM HOME in front yellow background, copy space, banner for freelance coronavirus quarantine isolation, teleworking

In een interne e-mail die gisteren werd verstuurd, kondigt Twitter aan dat werknemers voor eeuwig thuis mogen werken. Door de coronacrisis wordt het thuiswerkbeleid van het bedrijf gewijzigd.

Advertentie

CEO Jack Dorsey kondigde op 14 mei aan dat alle werknemers van Twitter vanaf nu voor eeuwig thuis mogen werken. In een interne e-mail werd het nieuwe thuiswerkbeleid voorgesteld. Volgens een woordvoerder van het bedrijf was Twitter een van de eerste werkgevers die door de coronacrisis overschakelde op een thuiswerkmodel. De socialemediagigant verwacht nu niet meer snel terug te keren naar het normale werken. Dat rapporteert The Guardian.

Sinds 2 maart heeft Twitter werknemers sterk aangeraden om van thuis uit te werken. Vanaf 11 maart moesten alle werknemers overschakelen op home office. Collega’s die liever van thuis uit werken, kunnen dat vanaf nu voor eeuwig doen, bevestigde Twitter in het statement. ‘De afgelopen maanden hebben we bewezen dat we dat kunnen. Dus als onze medewerkers zich in een positie en situatie bevinden die hen in staat stelt om vanuit thuis te werken en ze dat voor altijd willen blijven doen, zullen we dat mogelijk maken.’

Big tech kiest voor thuiswerk

Werknemers die wel terug op kantoor willen werken, zullen minstens tot in september moeten wachten. Die beslissing zal ook gefaseerd verlopen. ‘Als we besluiten om de kantoren te openen, zullen we ook niet meteen teruggaan naar de manier waarop het voorheen was’, aldus het bedrijf. ‘De terugkeer zal zorgvuldig, weloverwogen, kantoor voor kantoor en geleidelijk zijn’. In de tussentijd biedt het bedrijf zijn werknemers extra middelen om kantoorbenodigdheden als bureaus en stoelen te kopen.

Twitter is lang niet het enige techbedrijf dat de overstap maakt naar een thuiswerkmodel. Big tech is in deze crisissituatie goed uitgerust om op veranderende omstandigheden in te spelen. ‘We waren in een unieke positie om snel te reageren op de crisis en mensen vanuit huis te laten werken, gezien onze nadruk op decentralisatie en onze ondersteuning van een divers personeelsbestand dat overal kan werken’, zo zegt het bedrijf in een blogpost. Ook Google en Facebook hebben hun thuiswerkbeleid verlengd tot 2021.


2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here