Online identificatieplatformen van de FOD Financiën zoals Taks-on-web zijn inmiddels weer toegankelijk, al kan inloggen nog steeds moeizaam gaan.

Advertentie

Woensdag kregen de servers van de Federale Overheidsdienst Financiën te kampen met technische problemen. Daardoor waren heel wat onlinediensten zoals Tax-on-web en mypension.be tijdelijk onbeschikbaar. Tax-on-web is een online identificatieplatform dat zowel particulieren als bedrijven en vzw’s kunnen gebruiken om hun belastingaangifte in te vullen en dienen. Aanmelden doe je via een elektronische identiteitskaartlezer.

De serverproblemen ontstonden door een overbelasting, verklaarde een woordvoerder van FOD Financiën aan MoneyTalk, een financieel magazine dat onderdeel is van het tijdschrift Knack. Dinsdagnamiddag gingen de belastingaangiften voor het aangiftejaar 2020 online op Tax-on-web. Teveel gebruikers probeerden simultaan in te loggen op woensdag. Daardoor konden velen onder hen zich helemaal niet inloggen, of was het platform niet operationeel. De timing van de storing was wel zeer ongelukkig, geeft FOD Financiën toe.

Inloggen kan trager gaan

Inmiddels is FOD Financiën er in geslaagd om het meeste van de problemen op te lossen. Tax-on-web waarschuwt er wel voor dat inloggen nog steeds iets langer kan duren dan gebruikelijk. Als je ingelogd bent, dan werkt het platform wel zoals het zou moeten.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here