Woman using a laptop with cloud icon on working at home. She is in the dining room at the dining room table. She is wearing casual clothing. There is a cloud icon next to her computer illustrating a cloud computing network and storage concept.

Microsoft Azure-gebruikers melden sinds het begin van de coronapandemie massaal foutmeldingen door capaciteitsproblemen. Vandaag is Microsoft bezig de schaal van de cloud uit te breiden. Daarnaast beperkt het bedrijf het gebruik van resources tot een aantal essentiële diensten.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Door de toename van het aantal thuiswerkers is de vraag naar cloudcapaciteit sinds het begin van de coronacrisis exponentieel gestegen. Begin maart meldden gebruikers in Europa foutmeldingen in Microsoft Azure als ze nieuwe virtual machines (VM’s) wilden opzetten. Ook in Amerika ondervonden gebruikers problemen met de Microsoft-cloud. Daarom heeft de softwareleverancier nu een nieuw beleid uitgerold om bedrijfscontinuïteit te ondersteunen.

Microsoft focust vandaag op twee zaken. De cloudleverancier wil klanten helpen om hun essentiële behoeften in te vullen door te focussen op een beperkt aantal diensten. Daarnaast wil het bedrijf de Azure-capaciteit opschalen om aan de toenemende vraag te voldoen.

Essentiële diensten

Met het nieuwe ‘business continuity’-beleid richt Microsoft zich op het leveren van essentiële diensten. ‘Hoewel onze klanten in verschillende sectoren werken en unieke behoeften hebben, zit er wel een lijn in wat ze verwachten van cloudleveranciers.’ Voornamelijk de juiste infrastructuur voor thuiswerk, afstandsleren en real-time inzichten is vandaag cruciaal gebleken, stelt het bedrijf. Om tegemoet te komen aan de groeiende capaciteitsvraag van Microsoft Azure-gebruikers, wil het zich dan ook richten op deze diensten.

In het kader van dit nieuwe beleid legt Microsoft capaciteitslimieten op voor nieuwe Azure-abonnementen. Daarnaast komen er ook beperkingen voor bestaande klanten. Zo krijgt elk Azure-account een quotum voor de diensten waar het toegang tot heeft. Op die manier kan Microsoft prioriteit geven aan hulpdiensten, zorginstellingen en eerstelijnswerkers. Ook de shift naar thuiswerk via Teams wordt op die manier opgevangen.

Capaciteit uitbreiden

Daarnaast heeft Microsoft ook stappen gezet om de capaciteit van zijn cloud uit te breiden. Deze stappen hebben vooral betrekking op het online samenwerkingsplatform van Teams. Zo werden er structurele veranderingen aangebracht in de Teams-architectuur, die op Azure wordt gehost. Ook heeft het bedrijf de servercapaciteit in bepaalde regio’s uitgebreid. Beperkingen voor nieuwe, niet-betalende gebruikers werden ook opgeheven.

In de toekomst zal Microsoft zijn klanten via de blog op de hoogte houden van nieuwe updates in Azure. Hier kunt u alles volgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here