fintech
Business Team Investment Entrepreneur Trading discussing and analysis graph stock market trading,stock chart concept

Trade Republic, een mobile-first en commissievrij aandelenplatform, haalt vandaag 62 miljoen euro op in een investeringsronde. De oprichters zullen het bedrag gebruiken om te moderniseren en uit te breiden.

Advertentie

Vandaag maakt de Duitse fintech-startup Trade Republic bekend zo’n 62 miljoen euro te hebben binnengehaald. Dat kapitaal willen ze gebruiken om hun platform verder te ontwikkelen. Met de steun van partners Accel and Founders Fund verwerft Trade Republic twee van de meest gerenommeerde technologie-investeerders ter wereld.

In 2015 richtten de Berlijnse ondernemers Christian Hecker, Thomas Pischke en Marco Cancellieri Trade Republic op. Het mobiel platform maakt investeren in aandelen, derivaten en exchange-traded fondsen toegankelijk voor het grote publiek. Op Trade Republic kunnen klanten hun centen commissieloos beleggen via een intuïtieve interface op de smartphone. Ze betalen slechts €1 per maand voor hun abonnement.

De ondernemers hebben dan ook een duidelijke visie. ‘We willen iedereen in staat stellen om hun financiën in eigen hand te nemen’, zegt medeoprichter Christian Hecker in een interview. ‘Ongeveer 85% van het vermogen van Europese huishoudens staat nu op bankrekeningen met overwegend nul of negatieve rente. Met onze app kunnen mensen veilig, snel en transparant hun geld investeren.’

Uitbreiden naar andere landen

Sinds de oprichting van het platform vijf jaar geleden heeft Trade Republic al meer dan 150.000 klanten aangetrokken. In totaal beheren hun gebruikers samen meer dan een miljard euro op het platform. De app is vandaag beschikbaar in zowel Duitsland als Oostenrijk. Maar met deze nieuwe investeringsronde willen de ondernemers uitbreiden naar andere Europese landen. ‘Het bedrijf staat op het punt een belangrijke speler in de Europese financiële wereld te worden’, klinkt het bij partner Peter Thiel van Founders Fund.

Ook is Trade Republic van plan om nieuwe producten te lanceren, zodat meer mensen hun kapitaal eenvoudig en zonder commissie kunnen opbouwen. Deze ontwikkelingen zullen worden ondersteund door een team van 100 medewerkers.

Fintechbedrijven hebben ondertussen vaste voet aan wal gekregen in Europa. Dat maakt ook het succes van Trade Republic duidelijk. Via nieuwe technologieën bieden deze spelers op de financiële markt snellere, goedkopere en eenvoudigere diensten aan. ‘Hiermee democratiseren we de toegang tot kapitaalmarkten’, besluit Christian Hecker.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here