Google

Google ziet zich door de coronacrisis genoodzaakt drastisch te snoeien in zijn budget, dat het voornamelijk wil besteden aan zijn datacentra.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Hoopte je dit jaar een job te kunnen verzilveren bij Google, dan hebben we slecht nieuws. Via een interne memo, uitgelekt in Bloomberg, heeft de CEO van Alphabet Sundar Pichai bekend gemaakt dat Google voor de rest van 2020 beduidend minder werknemers zal aannemen. Enkel in ‘een klein aantal strategische posten’ zal ruimte kunnen worden gecreëerd.

Pichai spreekt in een memo over een globale economische crisis waar ook Google en Alphabet niet immuun voor zijn omdat ze deel uitmaken van een netwerk. Vooral de advertentiebusiness van Google wordt zwaar getroffen door de crisis. Het advertentiebudget is in tijden van crisis één van de eerste zaken waar bedrijven op besparen. Dat vermindert de inkomsten van heel wat producten in het huis van Alphabet, waaronder ook YouTube.  

Zuiniger investeren

Door het quasi wegvallen van advertentie-inkomsten, zal ook Alphabet zijn budget moeten herbekijken. Het bedrijf wil wel blijven investeren in research and development, en de verdere uitbouw van zijn verschillende datacentra overal ter wereld. Daardoor zal er nog maar een klein budget overblijven voor het aantrekken van nieuwe werknemers.

Toch wilde de CEO de huidige werknemers van het bedrijf geruststellen. In de memo zegt hij dat het ontslaan van werknemers (voorlopig?) nog niet aan de orde is. Ook werknemers die al werden aangenomen maar nog niet in functie zijn, zullen gewoon kunnen beginnen. Aan het einde van 2019 had Alphabet bijna 120.000 werknemers in dienst. In 2019 kwamen er nog 20.000 nieuwe werkkrachten bij.

Google is trouwens verre van de enige techgigant die de effecten van de coronacrisis voelt. Ook Microsoft maakte al bekend dat enkel hoogstnoodzakelijke nieuwe werknemers zullen worden aangenomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here