Servers in a Data Center. Photo taken at a Data Center in Bulgaria, Eastern Europe.

LCL investeert 5,5 miljoen euro in de overname van een nieuw datacenter. Zo palmt de datacenterspecialist een vierde locatie in België in.

Advertentie

LCL heeft vandaag drie datacenters in België. Vanochtend maakte de datacenterspecialist bekend dat het nu een vierde locatie overneemt van IT-consultant Atos. Met een nieuw datacenter in Huizingen maakt het bedrijf zich op voor grotere schaal en meer groei.

Datacenterspecialist LCL en het IT-consultancybedrijf Atos gaan een nieuw partnership aan. De twee organisaties gaan samenwerken voor de overname en de verdere modernisering van het datacenter van Atos in Huizingen, nabij Brussel. Daarmee heeft LCL nu een vierde datacenterlocatie bij naast Aalst, Antwerpen en Diegem. Het bedrijf neemt het nieuwe datacenter in haar portfolio op onder de naam ‘LCL datacenter Brussels South’.

Specialisatie

De overname vloeit voort uit de zakelijke focus van Atos. ‘Het datacenter is een belangrijke component in onze cloud-strategie en hybrid cloud-dienstverlening,’ legt Patrick Hendrickx van Atos uit. ‘Onze focus ligt op IT-diensten en beveiligde digitale platformen. Het bouwen en het beheren van een datacenter is een specialisatie op zich.’

De architectuur en het management van hun datacenter vertrouwt Atos nu dus toe aan LCL. Om Atos te ondersteunen neemt LCL het beheer over. Met de verdere uitbouw van de infrastructuur en twee extra werknemers, investeert het bedrijf ook in modernisering. Zo zal het datacenter opereren op tier 3, het niveau van de andere LCL-datacenters.

Meer capaciteit

Met een investering van 5,5 miljoen euro in een nieuwe locatie kiest LCL ook voor verdere groei. Schaal is vandaag belangrijk in de datacenterwereld. In verband met de recente groei van het aantal thuiswerkers, ziet het bedrijf bijvoorbeeld een stijgende vraag naar capaciteit.

Ten slotte is ook innovatie een belangrijke pijler voor LCL. Om continuïteit en veiligheid te garanderen, is er een constante nood aan de implementatie nieuwste technieken. Daarnaast is vandaag ook energiezuinigheid van belang. ‘Zo zorgen we ervoor dat de infrastructuur van onze klanten altijd ‘up’ is,’ besluit Laurens van Reijen, CEO bij LCL.


Geen velden gevonden.

Gerelateerde artikelen

“Colocatie is een gateway naar de cloud”

[Partnerinfo] “Colocatie is een gateway naar de cloud,” volgens Friso Haringsma, algemeen directeur bij Datacenter United. Als een van de voortrekkers op de Belgische datacentermarkt biedt Datacenter United de kans om servers uit te besteden, maar in eigen land te houden.

"Niets belet België om IT-dienstencentra uit te bouwen, zodat het werk naar hier komt"

  Na enkele jaren snelle groei stond Accenture op het punt om EDS voorbij te steken, en de nummer twee te worden van de IT-dienstenmarkt na IBM, volgens cijfers van IDC. Maar dat gaat niet door: de fusie van EDS met HP hertekent het landschap. En er zijn nog veranderingen op til, want het economisch […]

Atos opent datacenter in Helsinki

Atos heeft een eco-efficiënt datacenter geopend dat de stad Helsinki voorziet van energie op basis van warmteterugwinning. Het datacenter maakt deel uit van een nieuw datacentercomplex van 5.000 vierkante meter, gebouwd door het Finse bedrijf Academica dat bekend staat vanwege effectieve warmtewinning en hergebruik van energie in datacenters. Dit eco-efficiënte datacenter zal Europese klanten voorzien […]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here