Back view of business woman talking to her colleagues about business plan in video conference. Multiethnic business team using laptop for a online meeting in video call. Group of businessmen and businesswomen smart working from home.

Het aantal zichtbare deelnemers voor een videovergadering in Microsoft Teams is vandaag nog beperkt. Microsoft steekt nu een tandje bij om het aantal gebruikers in beeld van vier naar negen te brengen.

Advertentie

Het online samenwerkings- en videoplatform Microsoft Teams is vandaag erg populair. Met de softwareapplicatie kunnen collega’s op afstand bellen, chatten en vergaderen. Sinds de uitbraak van de coronacrisis is het aantal dagelijkse gebruikers van de toepassing gestegen tot 44 miljoen. In november 2019 ging het nog om 20 miljoen gebruikers.

Sneller schakelen door corona

Nu een groot deel van de wereld van thuis uit werkt, zoeken tech- en softwarebedrijven naar manieren om de overstap naar de home office zo vlot mogelijk te laten verlopen. Ook Microsoft schakelt vandaag sneller in de ontwikkeling van Teams. Na de uitrol van een nieuwe functie om je achtergrond te veranderen, wil het softwarebedrijf het aantal zichtbare deelnemers optrekken van vier naar negen.

Ter vergelijking: concurrent Zoom kan tot negenenveertig deelnemers in beeld brengen. Bij Microsoft Teams blijft dat aantal beperkt tot vier.  

Uitrol gepland voor eind april

Op 13 april 2020 maakte Microsoft bekend dat de innovatie in Teams eind april operationeel zal zijn. Het doel is om het aantal zichtbare videodeelnemers te verhogen tot negen. Of er wordt gewerkt aan een volgende optimalisatie voor nog meer deelnemers, is nog niet duidelijk.

Hoewel de stap van vier naar negen zichtbare gespreksdeelnemers een stap in de juiste richting is, vragen Teams-gebruikers bijkomende inspanningen. “9 is nog maar het begin. Nu 25…,” klinkt het op Twitter.

Zeker voor grote bedrijfsvergaderingen en scholen is een verdere uitbreiding cruciaal. Leerkrachten die vandaag virtueel lesgeven willen graag elke leerling aan bod laten komen. Met twintig of vijfentwintig simultane beeldvertoningen kunnen ze leerlingen pas echt de nodige aandacht geven.

Wat denk jij, volstaan negen gebruikers simultaan in beeld voor jouw bedrijf? Welke andere aanpassingen zou je graag willen zien?


Geen velden gevonden.

Gerelateerde artikelen

Betaalde functies Google Hangouts en Microsoft Teams gratis door coronavirus

De uitbraak van het coronavirus heeft dan toch ook zijn voordelen: Google en Microsoft stellen tijdelijk betaalde functies van hun chatapplicaties Hangouts en Teams gratis beschikbaar.

Aantal gebruikers Microsoft Teams stijgt met 12 miljoen op één week tijd

Er zijn dan toch winnaars in deze tijden van crisis; Microsoft Teams is succesvoller dan ooit.

11 Microsoft Teams sneltoetsen die je veel tijd besparen

Ben jij ook een nieuwe gebruiker van Microsoft Teams? Deze sneltoetsen zal je elke dag gebruiken en besparen je heel wat nutteloze handelingen.

Build: Microsoft Teams opent de deuren voor externe ontwikkelaars

Om te kunnen concurreren met Slack, opent Microsoft Teams de deuren voor ontwikkelaars en verwelkomt het aparte integraties.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here