Apple werd verplicht zijn winkels buiten China te sluiten, maar wil ze zo snel mogelijk na de lockdown weer heropenen.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Er is bij Apple de laatste weken maar weinig leven in de brouwerij. Zoals heel veel bedrijven moet Apple een tijdje de deuren sluiten. Op 12 maart kondigde Apple aan dat het al zijn winkels in het zwaar getroffen Italië voor ‘onbepaalde tijd’ zou sluiten. Toen nadien ook veel andere landen in lockdown gingen, gingen de winkels ook daar dicht.

Ondertussen zijn alle winkels buiten China gesloten. Ook in China waren de meeste winkels wekenlang gesloten, maar sinds de verspreiding van het coronavirus daar min of meer onder controle is, gingen de winkels langzaam maar zeker weer open.

Volgens Bloomberg is Apple optimistisch dat overal de winkels weer snel zullen kunnen open gaan. Dat berichtten ze op basis van een interne memo van Deirdre O’Brien, hoofd van retail bij de iPhonebouwer.

Half april

Als voorlopige deadline wordt half april vooropgesteld. Dat is geen willekeurig gekozen datum, want in de meeste landen gelden voorlopig de strenge overheidsmaatregelen tot en met begin april. Toch houdt O’Brien in zijn memo een zekere slag om de arm. Apple zal zijn winkels op een gespreide basis weer openen. En daarbij zal ook grondig gekeken worden naar de situatie in elk land op zich. Die situatie zal elke week geëvalueerd worden. Er kan daarom nog zeker geen exacte datum geplakt worden op het heropenen van fysieke winkels hier of in andere landen. Werknemers zullen ook voor zolang als noodzakelijk flexibele uren krijgen.

Dat schema past ook in de visie van de ceo van Apple, Tim Cook. Die liet al verstaan dat hij hoopt dat tegen Pasen het leven van de mensen en zijn bedrijf weer is zoals het was. Of dat mogelijk zal zijn, daar kunnen we alleen maar thuis een kaarsje voor branden.

Sinds vandaag is ook iOS en iPadOS 13.4 beschikbaar om te downloaden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here