Nu de professionele chatapplicatie Slack dezer dagen veel meer gebruikt wordt, vernieuwd het zijn design om de app ook gebruiksvriendelijker te maken.

Advertentie

Doordat de meeste werknemers de komende thuis moeten werken, stijgt het belang van online communicatiemiddelen. Professionele chatapplicaties zoals Slack en Microsoft Teams zien daarmee een plotse stijging in het aantal gebruikers.

Het is dus niet geheel toevallig dat Slack vandaag een gloednieuw design voorstelt. Jaime DeLanghe, product manager van Slack, spreekt van één van de grootste veranderingen die de chatapplicatie doorgaat sinds zijn lancering in 2013. Volgens het bedrijf was het aantal gebruikers al een tijdje sterk aan het stijgen, zelfs nog voor de coronacrisis wereldwijd uitbrak. Precieze gebruikerscijfers zijn niet gekend (dit wordt rond de 10 miljoen geschat), maar volgens DeLanghe is de gemiddelde gebruikers per dag 9 uur verbonden op Slack, waarvan ongeveer 90 minuten actief gebruik.

Kanalen bundelen

Doorheen de jaren heeft de app wel regelmatig vernieuwingen willen toepassen, maar die gingen wel eens te kosten van de gebruiksvriendelijkheid van de app. Met het vernieuwde design dat vanaf vandaag uitgerold wordt, probeert Slack het leven van al die thuiswerkers weer wat eenvoudiger te maken. Maar de veranderingen zitten niet enkel in het uiterlijk van de app. Er zullen ook enkele nieuwe functionaliteiten worden toegevoegd.

De meest handige is wellicht het kunnen bundelen van kanalen via labels. In grote organisaties kan je al wel eens snel in verschillende groepsgesprekken belanden. En dan raak je het overzicht wel eens kwijt. Nu kan je bijvoorbeeld voor elke divisie binnenin het bedrijf een apart label creëren (marketing, sales, …). Alle kanalen kunnen dan worden onderverdeeld bij het bijpassende label. Andere nieuwe functies zijn een verbeterde zoekbalk, en een hulpknop die bovenaan de interface wordt toegevoegd.

Het lijkt er naar uit dat de nieuwe interface geleidelijk aan zal worden uitgerold. Ziet Slack er vandaag bij jou nog hetzelfde uit als gisteren? De update zal dan wel snel genoeg volgen!  

Het nieuwe Slack! Afbeelding: Slack

Gerelateerde artikelen

Slack onderuit ondanks populariteit corona

Chatdienst Slack heeft dubbele gevoelens bij de uitbraak van het nieuwe coronavirus. Nieuwe gebruikers zijn niet per sé goed nieuws voor de omzet van het bedrijf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here