Niet enkel de beurzen, maar ook cryptomunten zoals de Bitcoin, krijgen klappen door het coronavirus.

Advertentie

Het coronavirus bezorgt heel wat verschillende sector nachtmerries. Ook de financiële sector deelt volop mee in de klappen. Sinds gisteren zijn heel wat verschillende munteenheden aan een vrije val bezig. Verschillende cryptomunten ontspringen die negatieve trend eveneens niet.

De bekendste cryptomunt, de Bitcoin bijvoorbeeld, is sinds gisteren aan een vrije val begonnen. Woensdag werd 1 Bitcoin nog door CoinMarketCap, een informatiecentrum voor digitale munten, gewaardeerd op 7100 euro. Maar gisteren zakte de Bitcoin na een lange tijd weer onder de 6000 euro. Uiteindelijk verloor de Bitcoin meer dan 20% in nog geen 24 uur.

Aan die vrije val lijkt ook vandaag nog geen einde te komen. Op dit moment staat de Bitcoin gewaardeerd op 4625,74 euro. Daarmee heeft de Bitcoin zijn laagste punt bereikt sinds april 2019. Volgens experts zou de waarde van de Bitcoin wel eens tot onder de 1000 euro kunnen zakken.

Beurzen gaan achteruit

Ook op de internationale beurzen kleuren de cijfers al enkele dagen donkerrood. Het coronavirus zorgt wereldwijd voor heel wat onzekerheden, en veel Westerse landen beginnen hoe langer hoe meer richting een lockdown te gaan. Het kan niet anders dan dat dat de economie hard gaat raken. De effecten beginnen we stilaan daarvan te zien.

S&P 500, één van de belangrijkste aandelenindices op de Amerikaanse beurs, eindigde vorige week met een waardering van 2972,48 dollar, en sloot gisteren de boeken op 2480,64 dollar. Bijna dagelijks verliest de index zo’n 10%. Ook in Europa gaat het niet veel beter. Eurostoxx50 is op een week tijd van 3232,07 euro gedaald naar 2545,23 euro. Gisteren verloor de Europese index 12,5%. De Bel20, waaronder de belangrijkste Belgische aandelen vallen, verloor gisteren maar liefst 14%.

Experten vrezen dat het einde van deze beurscrash nog niet in zicht is. De eerste doemscenario’s dia l opduiken spreken van een nieuwe recessie die dezelfde impact zou kunnen hebben zoals die in 2008. We blijven dan ook verder opvolgen hoe de Bitcoin en de beurzen zich in de komende dagen en weken zullen gedragen.

Gerelateerde artikelen

Techgiganten ontsnappen niet aan beurscrash

De grote technologiebedrijven hebben gisteren door een globale beurscrash zware waardeverliezen laten optekenen.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here