apple

Alle winkels in Italië gaan dicht totdat de situatie rond het coronavirus weer onder controle is.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Apple heeft op zijn Italiaanse website bekend gemaakt dat alle winkels in Italië voor onbepaalde tijd dicht gaan. Apple heeft in totaal 17 winkels in Italië, waaronder in de grote steden zoals Rome, Firenze, Venetië, Milaan en Turijn. Apple spreekt voorlopig van een sluiting van ‘onbepaalde duur’. Voor dringende problemen met hun toestel worden klanten voorlopig doorverwezen naar de supportwebsite van Apple, waar ze telefonisch of online in contact kunnen komen met een medewerker.

Echter komt de sluiting van de winkels in Italië natuurlijk niet als een verrassing. Sinds begin deze week is het volledige land in een complete lockdown, als gevolg van het coronavirus dat er stevig thuishoudt. Mensen mogen nauwelijks nog buiten komen, en buiten supermarkten moeten alle winkels verplicht sluiten. Voorlopig wordt deze lockdown periode ingelast tot 3 april door de Italiaanse regering. Of de Apple winkels daarna weer zullen kunnen openen, dat is dus nog wel onbekend.

Het aantal besmettingen in Italië neemt als een razende toe. Bijna 12.500 gevallen zijn inmiddels al geregistreerd, en elke dag komen er honderden mensen bij. 827 mensen stierven aan de ziekte in Italië, al is de ziekte wel voornamelijk gevaarlijk voor bejaarden.

China

Het is niet de eerste keer dat Apple gedwongen wordt al zijn winkels ergens te sluiten. Vorige maand werd Apple ook gedwongen om alle 42 winkels in China te sluiten. Ondertussen zijn ze daar bijna allemaal weer open, op vier na.

Of het ooit zover komt dat alle Apple winkels in België moeten sluiten, daarover durven we ons niet aan een voorspelling te wagen.

Ook de Apple winkel in Rome zal even de deuren moeten sluiten.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here