Nieuws

Huawei verwacht 20% minder smartphones te verkopen in 2020

Zal het ontbreken van Google applicaties en Android dan toch zijn impact laten voelen dit jaar?

In een rapport dat door het nieuwsoutlet The Information is gepubliceerd, heeft Huawei zijn verwachtingen voor het jaar 2020 gegeven. En die zijn niet helemaal positief. De Chinese smartphonefabrikant verwacht dit jaar pas echt de impact te voelen van het handelsverbod met Amerikaanse bedrijven.

Ondanks dat het handelsverbod ook al een groot deel van 2019 van kracht was, was het een zeer succesvol jaar voor Huawei. Het verscheepte in totaal 241 miljoen smartphones op een jaar tijd, en dat waren er 34 miljoen meer dan in 2018. Huawei was meer dan ooit de grote baas op zijn eigen thuismarkt China. Daardoor stak Huawei zelfs Apple voorbij en werden ze het tweede grootste smartphonemerk achter Samsung.

Google en Android

Maar de verwachtingen voor dit jaar zijn een stuk minder positief. Huawei verwacht dat het de inhaalrace op Samsung weer even zal moeten lassen. Het bedrijf rekent er op nog ‘maar’ 190 tot 200 miljoen smartphones te verkopen. Het bedrijf verwacht vooral een sterke daling in zijn overzeese markten.

Voor alle duidelijkheid: een verbod op handel met Amerikaanse bedrijven zal Huawei zeker geen problemen bezorgen op vlak van productie. Al voor het ingaan van het handelsverbod maakte de fabrikant al zo goed als geen gebruik meer van onderdelen die uit Amerika komen. Het is dus uiteraard op gebied van software en applicaties dat het ontbreken van Android en Google Play een groot gemis is.

Huawei ontwikkelde dan wel zijn eigen software en een variant van Google Play, maar het bedrijf lijkt te beseffen dat het tijd zal vergen om de niet-Aziatische consument daar van te overtuigen. Zeker voor een redelijk dure smartphone als de Mate 30 Pro zullen consumenten toch even moeten nadenken als er geen vertrouwde apps op staan. Huawei zal ongetwijfeld de grootste blijven in China, maar in Europa en de Verenigde Staten zou het wel eens een moeilijker verhaal kunnen worden. De internationale markt is goed voor ongeveer 40% van de totale verkoop van Huawei.

Kan de Mate 30 Pro het maken zonder Google-applicaties? Afbeelding: GizChina.it

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business